15 juni Dag van de Bouw

27 mei, 2019

Zaterdag 15 juni worden weer in het hele land verschillende bouwprojecten opgesteld voor publiek. U kunt de bouwplaats op, ziet constructies en technieken van het bouwproject, wordt meegenomen in de eerste plannen, hoort medewerkers vertellen over hun werk en kunt zien en voelen hoe de bouw werkt.

Ook een aantal projecten waaraan Croonwolter&dros meewerkt zijn opengesteld voor publiek. Zaterdag 15 juni bent u tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom!

Uitbreiding Sluis Eefde

In Eefde wordt naast de bestaande monumentale sluis een nieuwe sluis gebouwd. De bouwwerkzaamheden worden in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door aannemerscombinatie Lock to Twente (Croonwolter&dros en Mobilis).

Croonwolter&dros is binnen dit project onder andere verantwoordelijk voor de techniek achter

  • de aansturing van twee sluizen
  • de voorbereiding van de bediening op afstand van de sluizen bij Hengelo en Delden
  • het luchtbellenscherm ter voorkoming van ijsvorming
  • de terugwinning van energie door middel van zonnepanelen en het recuperende vermogen van de segmentdeur

En uiteindelijk zorgt Croonwolter&dros ervoor dat er onderhoud plaatsvindt op het moment dat het nodig is in plaats van wanneer het schema het voorschrijft. Lees meer.

Tijdens de Dag van de Bouw kunt u een kijkje nemen achter de schermen en rondlopen op het bouwterrein, waar een groot aantal machines staan opgesteld. Of een kijkje nemen in de bouwkuip van de sluiskolk waar 18 mei de puntdeuren ingehesen zijn. Op verschillende plekken op het bouwterrein staan vrijwilligers van het bouwteam om uitleg te geven.

Restauratie en renovatie voormalig Montfortanenklooster Groot Bijstervelt

In Oirschot werkt Croonwolter&dros samen met Nico de Bont en Hazenberg Bouw aan de restauratie en renovatie van 28 bijzondere zorgwoningen.

Voor de zomervakantie is het hoogste punt bereikt en na de zomer wordt gestart met de restauratie van de kapel en de bouw van een restaurant en gaat het park grondig op de schop. Volgens de huidige planning zal het nieuwe levensloopbestendige woonzorgcomplex medio april 2020 haar deuren openen.

Tijdens de Dag van de Bouw is ook dit bouwproject voor iedereen te bezichtigen. Bezoekers krijgen een unieke kijk achter de schermen. Van 10:00 tot 14:00 zijn er rondleidingen en is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de bouw van dichtbij te bekijken en uitleg te vragen. Ook voor kinderen worden activiteiten georganiseerd. 

Bezoektijden: 10:00 - 14:00 uur

RijnlandRoute - N434, A4 en A44

Vanwege een recent noodlottig ongeval op de bouwplaats is De Dag van de Bouw bij de RijnlandRoute afgelast.