Maintenance

Maintenance: voor een optimale conditie van de installaties

Als system integrator hebben we niet alleen meegebouwd aan diverse tunnelprojecten; we nemen al decennialang ook de maintenance voor onze rekening. Zo kunnen we de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid waarborgen van respectievelijk de techniek en de mensen die er gebruik van maken. Wanneer het gaat om verkeers- en tunneltechnische installaties wilt u vertrouwen op proven technologies. Maar wel technologieën en technieken die voldoen aan de standaard van deze tijd. Daarin is Croonwolter&dros expert.

Altijd één stap vooruit: Asset Management

Het verbeteren van de doorstroming, het vervangen van alle verlichting, het aanleggen van communicatiesystemen; dankzij onze jarenlange ervaring van tunnelontwerp tot operate weten we voor elke uitdaging een passende elektrotechnische oplossing. En omdat we groen denken, streven we naar de duurzaamste oplossingen binnen het afgesproken budget. Dat betekent soms ook dat we middelen vervangen nog voordat ze op of kapot zijn. Preventief in plaats van passief onderhoud; met slim asset management maken we het verschil.
 

Omgevingscommunicatie

Tijdens het onderhoud van een tunnel zijn er diverse aspecten waar we rekening mee houden. Topprioriteit is voor ons de veiligheid van de bouwers, bezoekers en gebruikers van de tunnel. Daarom leggen we vast wie zich waar begeeft, op welke tijden, en werken we volgens vaste protocollen.

Verder zetten we alles op alles om de overlast voor weggebruikers, omwonenden en de omliggende natuurlijke omgeving tot een minimum te beperken. Dat doen we door zoveel mogelijk in de avonden en weekenden te werken. En door goed te communiceren over de werkzaamheden. Wij zien namelijk in hoe belangrijk het is om elkaar tijdens dergelijke infratrajecten te informeren en de juiste informatie te verschaffen aan bijvoorbeeld de omgevingsmanager. Overlast minimaliseren we ook door eventuele omleidingen zo slim mogelijk in te richten. Hulpdiensten verdienen daarbij extra aandacht. Zij moeten te allen tijde hun bestemming kunnen bereiken. Nauwe samenwerking met de Veiligheidsregio is daarvoor essentieel. En dat begint met goede communicatie.