14 november, 2018

Duurzame huisvestiging; een visitekaartje voor een onderneming

Revitalisering en verduurzaming spelen een steeds belangrijker rol in vastgoedwaardering. De druk om te verduurzamen wordt langzaam maar zeker opgevoerd. Niet alleen omdat de overheid per 1 januari 2023 een energielabel C eist voor kantoorgebouwen, maar ook verschillende banken hebben al aangegeven dat ze de commerciële vastgoedportefeuille binnen tien jaar volledig willen vergroenen.

18 oktober, 2018

Veilig werken wordt beloond: Habitat for Humanity krijgt donatie

Nobody Gets Hurt is de belofte waarmee ExxonMobil wereldwijd woorden omzet in daden. In De Botlek werken meer dan 3000 medewerkers en aannemers dagelijks onder bijzondere omstandigheden en op een relatief klein oppervlak aan het groot onderhoud. Alle werknemers houden zich daarbij aan de strengste veiligheidseisen en hebben het doel zonder verzuimongevallen thuis te komen.

17 oktober, 2018

Slimme software checkt besparingspotentieel van vastgoed

Croonwolter&dros en E-SightMonitoring introduceren Smart Saving. Met deze tool kunnen eigenaren van utiliteitsgebouwen eenvoudig aan hun duurzame verplichtingen voldoen, zeker als het gaat om het instellen van een energiebeheersysteem (EBS).

8 oktober, 2018

International Atomic Energy Agency komt bij elkaar in Wenen

Vorige week vond de 62e algemene governance van de International Atomic Energy Agency (IAEA) in Wenen plaats. De jaarlijkse bijeenkomst van een week in Wenen is het belangrijkste besluitvormingsforum van de IAEA, met vertegenwoordiging op hoog niveau van bijna alle 170 lidstaten.

28 september, 2018

Van energielabel G naar B met bewezen technologie

“Verduurzaming prediken via beleid en zelf niks doen; dat kan natuurlijk niet,” zegt Joyce Nelissen, directeur financiën van provincie Limburg. Daarom nam de provincie Croonwolter&dros in de arm voor een grootschalige renovatie. Daarmee gaat het Limburgse provinciehuis van energielabel G naar B, binnen budget en op schema. Hoe kregen zij dat voor elkaar?

6 september, 2018

Passagiersterminal Lelystad Airport casco opgeleverd

Op donderdag 6 september is de nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport casco (bouwkundig) opgeleverd. TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros bouwden deze terminal met een LEED-Gold duurzaamheidscertificering naar het ontwerp van Paul de Ruiter Architects.

30 augustus, 2018

Spectaculaire hijsklus langs de A4

Een spectaculaire hijsklus vandaag bij de Brug Oude Rijn. De eerste liggers die nodig zijn voor de verbreding van de A44 zijn succesvol geplaatst. Samen met de water- en landhoofden vormen de liggers een stevige brugconstructie boven het water van de Oude Rijn.

24 juli, 2018

Samenwerking tussen Enexis Netbeheer en Croonwolter&dros voor de installatie van de DALI box

Recentelijk is Croonwolter&dros in opdracht van Enexis Netbeheer een ‘pilot’ gestart met het installeren van slimme computers, de zogeheten Dali-boxen, Distributie Automatisering LIght. Met deze innovatieve oplossing bedacht en ontwikkeld door Enexis Netbeheer zelf, krijgt Enexis Netbeheer meer inzicht in de belasting van het elektriciteitsnet. Door nieuwe technologieën, maatschappelijke veranderingen en politieke doelstellingen verandert de energiemarkt in rap tempo. Hierdoor is nog meer dan voorheen behoefte aan DALI.

18 juli, 2018

Duurzame energie gerealiseerd door Energiepark Heeten

Samen met partner B&W Energy bouwt Croonwolter&dros in opdracht van Endona Projecten B.V. mee aan Energiepark Heeten.

16 juli, 2018

Croonwolter&dros tekent overeenkomst voor nieuwbouw Radboud Universiteit Nijmegen

De faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen krijgt een nieuw onderkomen. Afgelopen juni is het nieuwbouwproject gegund aan de bouwcombinatie van Heerkens van Bavel Bouw, Bouwbedrijf Berghege en Croonwolter&dros. In dit project zijn we verantwoordelijk voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.