Industrie

SABIC Innovative Plastics

Projectinformatie

Project SABIC Innovative Plastics
Locatie Bergen op Zoom

Sabic Innovative Plastics is in 1973 (toen GE Plastics) gestart met produceren in Bergen op Zoom. Sindsdien is de productiecapaciteit zeer sterk uitgebreid. Op dit moment wordt met 1350 medewerkers de jaarlijkse omzet bewerkstelligd.

Sabic vervaardigt verschillende plastics voor diverse industrie├źn. Denk hierbij aan de volgende halffabrikaten: Noryl voor de automobielindustrie, Siliconen voor de bouwwereld en Lexan voor zeer uiteenlopende toepassingen. De totale Sabic site is opgedeeld in een 7-tal plants. Deze plants voeren alle een 24-uurs volcontinu bedrijf.

Al meer dan 17 jaar is Croon (voorheen HVL) hoofd E/I-contractor bij Sabic. Croon realiseert jaarlijks vele grote en kleine projecten inclusief shut-downs. De werkzaamheden liggen op het vlak van informatisering, procesautomatisering en instrumentatie, maar ook aanleg/onderhoud van ICT-infrastructuur en telefonie.

Sinds 2010 heeft Sabic met zijn hoofdaannemers een samenwerkingsverband in de vorm van Symbiosis. In plaats van een top/down benadering maakt deze overeenkomst plaats voor een sterke(re) samenwerking waarin de bedrijven als partners gelijkwaardig zijn en vertrouwen in elkaar hebben.