Heat tracing

Heat Tracing

altijd de juiste temperatuur

Heat Tracing is een onderhoudsvriendelijke en efficiënte methode om systemen op exact de juiste temperatuur te brengen en te houden.  Pijpleidingen en tanks in de petrochemie, maar ook is de technologie inzetbaar binnen de marine & offshore en infrastructuur. 

Een solide, goed onderhouden en geoptimaliseerde installatie voorkomt productie-, warmte- en energieverlies. Kennis over deze systemen is daarom belangrijk. De risico's die bedrijven lopen als zij hun installaties niet op temperatuur houden, zijn namelijk groot. Tijdige vervanging en reparaties, uitgevoerd door gecertificeerde professionals, is belangrijk. 

Optimaliseren

Heat Tracing werd ooit bij toeval uitgevonden in de Verenigde Staten. In winterse temperaturen deden elektrische kabels de sneeuw eromheen smelten. Dit was het startsein voor het ontwikkelen van toepassingen in een groot aantal sectoren. Zestig jaar geleden werd de technologie ook in Nederland geïntroduceerd, onder andere door Croonwolter&dros. De technologie is door de jaren heen wel wat veranderd natuurlijk, maar onze centrale doelstelling niet: de effectiviteit, beschikbaarheid en rendement van uw installaties verbeteren.

Heat Tracing is vakwerk. De vakkennis van alle teamleden bij Croonwolter&dros is onberispelijk, van specialisme manager tot uitvoerend specialist. Croonwolter&dros heeft getrainde en opgeleide ervaren medewerkers die de mineraalgeïsoleerde verwarmingskabels kunnen en mogen repareren. Zo’n reparatie kan ervoor zorgen dat een installatie snel weer in bedrijf is en dat een complete, kostbare vervanging niet nodig is. Beter nog is het om reparaties te voorkomen. Daarom is maintenance belangrijk.

Inspectie- en onderhoudsplanning

Onze aanpak begint met het inventariseren van de heat tracing-installatie, het categoriseren van de diverse circuits en het maken van een inspectieplanning. Vervolgens wordt de inspectie uitgevoerd en maken wij een onderhoudsplanning. Mochten er stroringen optreden, dan nemen wij deze uiteraard in de onderhoudsplanning op.