Energie

Siebe van Oosterbaan, nieuwe directeur Industry

10 juli, 2013

Sinds 1 juni is Siebe van Oosterbaan Directeur Industry bij Croon Elektrotechniek. De komende tijd richt hij zich
op het verankeren van assetmanagement in de industriemarkten. Met als doel Croon verder te ontwikkelen als full-serviceprovider. “Van innovatieve projecten tot andere samenwerkingsvormen in service en onderhoud; wij hebben meerwaarde voor de klant.”

“Een bierbrouwer heeft als core business om bier te brouwen en te verkopen”, zegt Van Oosterbaan. “Wij kunnen hem helpen dat zo efficiënt mogelijk te doen.” Sinds 1 juni staat Van Oosterbaan aan het roer van de businessgroup Industry. Hij is trots op de kennis, de gedrevenheid en het ondernemerschap van de Croon-medewerkers. “Croon ziet kansen en weet die om te zetten in succesvolle, innovatieve projecten waar de klant baat bij heeft”, constateert hij. “Dat wil ik uitbouwen. We ontwikkelen ons van een projecten-organisatie naar een partner voor alle fasen van het technisch-logistieke proces.”

Volwaardig partner

Siebe van Oosterbaan is opgeleid in de werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde. Hij was lang verbonden aan Stork Technical Services, waar hij (inter)nationaal actief was in disciplines aan de uitvoeringskant en op het gebied van maintenance management (consultancy). Hij weet dat er behoefte bestaat aan een partij als Croon, die strategisch meedenkt over het hele traject van ontwerp en realisatie tot onderhoud en beheer. “Daar ligt onze meerwaarde. Wij hebben niet alleen verstand van de afzonderlijke procesonderdelen, maar ook van de som der delen. Als volwaardig partner helpen wij de klant zijn core business te optimaliseren. Juist in economisch lastige omstandigheden is het belangrijk er een specialist bij te halen die door slimme oplossingen de downtime van een fabriek kan minimaliseren, het onderhoud efficiënter kan inrichten of de productie maximaliseren. Wij zijn die specialist.”

Duurzaam tevreden

De afgelopen periode hebben veel bedrijven nieuwbouw uitgesteld of het onderhoud geminimaliseerd. “Daarvan komen de grenzen in zicht. De productie moet doordraaien en de betrouwbaarheid en veiligheid van installaties mogen niet ter discussie staan. Tegelijkertijd zijn de middelen beperkt. Met 'out of the box'-oplossingen helpen wij dit dilemma op te lossen.” Het kan om een eenmalig project gaan, maar liever is Croon een partner voor de langere termijn. “Dan bereik je samen het meest. Ons uitgangspunt is een duurzaam tevreden klant. Kom naar Croon als je meer uit je bedrijf wilt halen.”

nl.linkedin.com/in/siebevanoosterbaan