Industrie

19 augustus, 2019

Maastunnel na 2 jaar renovatie weer open

Na ruim 2 jaar is de monumentale Maastunnel in Rotterdam weer volledig geopend voor het autoverkeer. Van 3 juli 2017 tot 19 augustus 2019 heeft Croonwolter&dros samen met TBI-ondernemingen Mobilis en Nico de Bont de grootschalige renovatie en restauratie van de Maastunnel binnen de gestelde tijd uitgevoerd.

14 augustus, 2019

TenneT kiest voor intelligent modulair stationsontwerp Croonwolter&dros

Met de voorlopige gunning van het Proof-Of-Concept (POC) van de AIS hoogspanningsstations Hengelo en Nederweert aan Croonwolter&dros geeft TenneT TSO B.V. een belangrijke impuls aan het voorgenomen vervangingsprogramma van AIS hoogspanningsstations. Het doel van de POC is het door Croonwolter&dros ontwikkelde modulaire stationsontwerp gecontroleerd uit te rollen en gedane beloftes te toetsen. Het ontwerp moet zorgen voor een verbetering van de vervangingssnelheid, een reductie van de life cycle kosten, een kortere uitbedrijfname tijdens vervanging (VNB) en een vergroting van de onderhoudbaarheid & leveringszekerheid.

1 augustus, 2019

Nieuwe NEN norm 4288 voor ‘buurtbatterijen’ als opslagsysteem voor ‘elektrische energie’

‘Buurtbatterijen’ worden onder meer ingezet als buffer voor de tijdelijke opslag van zonne-energie. Zo kunnen tijdelijke overschotten aan zonnestroom later bij tekorten daaraan binnen collectieve micro-grids in buurten, wijken en woongebouwen direct weer worden verbruikt. Eind vorig jaar ging bij NEN de Werkgroep Buurtbatterijen van start met de ontwikkeling van een nieuwe norm en nu al draagt een eerste ontwerp de werktitel: NEN 4288 – Bedrijfsvoering van opslagsystemen voor elektrische energie.

30 juli, 2019

Inzegeningsceremonie tunnelboormachine RijnlandRoute

Geheel volgens traditie is de tunnelboormachine die de RijnlandRoute gaat boren ingezegend. Getooid met de fraaie naam Gaia start begin augustus de ruim honderd meter lange machine met haar ondergrondse reis. De tunnelboormachine moet nog starten, maar er is al verbinding tussen de tunneltechnische installaties op de testlocatie in Eindhoven en de verkeerscentrale van waaruit de RijnlandRoute straks daadwerkelijk wordt aangestuurd.

25 juli, 2019

Een kolfje naar de hand van Croonwolter&dros

Roijers: “Doordat we vanaf de ontwerpfase bij het project betrokken waren, konden we onze expertise als techpartner optimaal inzetten en onze vakinhoudelijke kennis zo goed mogelijk benutten.”

23 juli, 2019

Contactloze biometrie zorgt voor veiligheid en gemak

Biometrie, het meten en herkennen van fysieke kenmerken zoals de vingerafdruk, iris en gelaatsvorm, maakt Nederland een stuk veiliger. De ontwikkeling gaat snel en wordt steeds vaker toegepast voor toegangsbeleid. Het is veilig en vanuit hospitality oogpunt biedt je mensen gemak. Vooral contactloze biometrie vinden mensen prettig, omdat je niets hoeft aan te raken. Daarnaast weet je zeker wie er binnen zijn en of de juiste personen binnen zijn. Het geeft mensen dus een veilig gevoel, zonder dat ze er last van hebben.

11 juli, 2019

Maastunnel genomineerd voor Schreudersprijs 2019

Het renovatie/restauratie project Maastunnel waar Croonwolter&dros samen met TBI-ondernemingen Mobilis en Nico de Bont binnen Combinatie Aanpak Maastunnel (CAM) nauw samenwerkt met de Gemeente Rotterdam is genomineerd voor de Schreudersprijs 2019.

11 juli, 2019

Samenwerking blijkt een keihard sturingsmiddel

Na twee jaar nadert de renovatie van de monumentale Maastunnel (1942) zijn voltooiing. Combinatie Aanpak Maastunnel (CAM), bestaande uit TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Nico de Bont zullen eind augustus de twee buizen met twee rijstroken voor het autoverkeer geheel aangepast aan de eisen van de moderne tijd opleveren. In vakblad OTAR vertellen Diederik van Zanten, projectleider Gemeente Rotterdam en Benjamin Mooijaart, projectleider CAM over de samenwerking, integraliteit en kwaliteit binnen het project Maastunnel.

4 juli, 2019

Ondertekening Green Deal Zero Emissie

Meer doen, in minder bewegingen, met minder emissies! Bas Ambachtsheer, directeur Croonwolter&dros, ondertekent de Green Deal Zero Emissie. Met als belangrijkste doel het slimmer en energiezuiniger maken van Nederland. De steden in Nederland vormen het hart van de economie. Door de toenemende transport van bijvoorbeeld pakketjes, boodschappen en materialen ontstaat er steeds meer drukte en daardoor ook uitstoot. De uitstoot brengen we terug in de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek.