Industrie

Actueel

24 juli, 2018

Samenwerking tussen Enexis Netbeheer en Croonwolter&dros voor de installatie van de DALI box

Recentelijk is Croonwolter&dros in opdracht van Enexis Netbeheer een ‘pilot’ gestart met het installeren van slimme computers, de zogeheten Dali-boxen, Distributie Automatisering LIght. Met deze innovatieve oplossing bedacht en ontwikkeld door Enexis Netbeheer zelf, krijgt Enexis Netbeheer meer inzicht in de belasting van het elektriciteitsnet. Door nieuwe technologieën, maatschappelijke veranderingen en politieke doelstellingen verandert de energiemarkt in rap tempo. Hierdoor is nog meer dan voorheen behoefte aan DALI.

18 juli, 2018

Duurzame energie gerealiseerd door Energiepark Heeten

Samen met partner B&W Energy bouwt Croonwolter&dros in opdracht van Endona Projecten B.V. mee aan Energiepark Heeten.

9 juli, 2018

Raamcontracten van Waterschapsbedrijf Limburg aanbesteden nieuwe stijl leidt tot samenwerken nieuwe stijl

Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) heeft er voor gekozen om anders aan te besteden. Bij de aanbesteding nieuwe stijl ligt de nadruk op meerjarige samenwerking en synergie. “Door kennis, kunde en inventiviteit van WBL en bedrijfsleven te bundelen geeft WBL invulling aan de marktvisie ‘De Waterschapsmarkt van de toekomst’,” vertelt Michel Bouts, Bestuurder WBL. Voor grote multi- en monodisciplinaire projecten zijn meerjarige raamovereenkomsten gesloten. De kick-off heeft plaatsgevonden op 5 juli.

17 mei, 2018

Waterschap Rivierenland zeer tevreden over Alarmmanagement-scan

‘Big data worden pas écht wat waard als je er - snel - de juiste kennis uit kunt putten.’ Teamleider bedrijfsvoering van Waterschap Rivierenland André de Keijzer: ‘Bij Waterschap Rivierenland willen we een leidende rol in de afvalwaterketen. Dat stralen we uit. Maar we doen er ook veel aan. Zo hebben we onlangs met Croonwolter&dros weer een belangrijke stap gezet op het gebied van automatisering: met een intelligent systeem voor Alarmmanagement.’

29 maart, 2018

Europees proefproject Interflex test in Eindhoven het energiesysteem van de toekomst

Interflex, de Europese pilot die op Strijp-S in Eindhoven plaatsvindt, onderzoekt of er in de toekomst meer mogelijk is binnen het bestaande elektriciteitsnet. Dat wordt gedaan door een lokale markt te maken waarbij elektrische auto’s of een centrale batterij op de voor het elektriciteitsnet gunstigste tijden stroom vragen of aanbieden. De proef is de Nederlandse bijdrage aan het Europese project Interflex. Vandaag ondertekenen de projectpartners een overeenkomst om de volgende stap te zetten; het ontwikkelen van de benodigde software. De planning is dat na de zomer 2018 de pilot operationeel is.