Seed Meets Technology

Datum & locatie

  • 27 - 29 september 2022
  • 09:00 uur
  • Tolweg 13, 1681 ND Zwaagdijk-Oost

Seed Meets Technology is een evenement waar de focus ligt op innovatieve zaadtechnologie en het toevoegen van waarde aan tuinbouwzaad. Thema’s als zaadbehandeling, fenotypering, zaadverwerkingsapparatuur, veredelingsondersteuning, duurzame gewasbescherming en teeltsystemen komen aan bod.

Zo ook de presentatie van Frank Benders, Head of Development & Sales van Premium Seeds Machines, op dinsdag en woensdag 12:00 uur uur met als titel en inhoud:

“Benefits of joint development of seed improvement solutions between a machine manufacturer and seed industry"

Zaadtechnologen en engineers hebben gezamenlijk een nieuwe droger ontwikkeld, waardoor er een betere houdbaarheid van de zaadpartijen verkregen wordt na een natte opwerk zaadbehandeling.

Uitgebreide testen en aanpassingen hebben geresulteerd in een droger (NLPD) die klaar is voor gebruik. Recepten kunnen worden ingevoerd, procestechnologie zorgt voor procesbeheersing, gegevens worden vastgelegd en veel functies zijn beschikbaar. De technologie is op te schalen.

Het resultaat: de zaadsector kan nog verder innoveren met behulp van werktuigbouwkunde en procesengineering terwijl de geheimhouding verzekerd is.

Bekijk hier het hele programma.

Voor meer informatie, neem contact op met Frank Benders: frank.benders@croonwolterendros.nl / mobiel  +31 6 137 363 57