Seed Meets Technology

Seed meets Technology is een evenement waar de focus ligt op innovatieve zaadtechnologie en het toevoegen van waarde aan tuinbouwzaad. Thema’s als zaadbehandeling, fenotypering, zaadverwerkingsapparatuur, veredelingsondersteuning, duurzame gewasbescherming en teeltsystemen komen aan bod.

Zo ook de presentatie van Frank Benders, Head of Development & Sales van Premium Seeds Machines, op dinsdag, woensdag en donderdag om 11:30 uur met als titel en inhoud:

“Joint development of seed improvement process”

Zaadtechnologen en engineers hebben gezamenlijk een nieuwe droger ontwikkeld, waardoor er een betere houdbaarheid van de zaadpartijen verkregen wordt na een natte opwerk zaadbehandeling.

Uitgebreide testen en aanpassingen hebben geresulteerd in een droger (NLPD) die klaar is voor gebruik. Recepten kunnen worden ingevoerd, procestechnologie zorgt voor procesbeheersing, gegevens worden vastgelegd en veel functies zijn beschikbaar. De technologie is op te schalen.

Het resultaat: de zaadsector kan nog verder innoveren met behulp van werktuigbouwkunde en procesengineering terwijl de geheimhouding verzekerd is.

Bekijk hier het hele programma.

Frank Benders

Head of Development & Sales