Dinsdag 12 oktober 2021 vindt het Industrial cyber Security event plaats (Hart van Holland in Nijkerk).

Tijdens deze dag wordt u geïnformeerd over de uitdagingen en mogelijkheden op gebied van Cyber Security. Het volledige programma van het Industrial Cyber Security event 2021 (9.00 - 17.00 uur) vindt u op de website van FHI.

Cyber security for control systems (CS2) neemt u in een van de vele seminarprogramma's mee in de wereld van OT forensics. Van 14.00 - 14.25 uur presenteren Ruud Scholten van Croonwolter&dros en Cédric Bassem van NVISO de klantcase OT / PA Forensics: Het opdoen van hands-on ervaring middels een firing range.

Klantcase OT / PA Forensics: Het opdoen van hands-on ervaring middels een Firing range

Rijkswaterstaat beheert een van de grootste ICT-infrastructuren van ons land, bijvoorbeeld waterkeringen, scheepvaartroutes, wegverkeer en digitale bedieningssystemen op bruggen, tunnels en sluizen. Dit zijn complexe OT/PA omgevingen waarbij door het SOC van RWS in staat dient te zijn adequaat te reageren in geval van een security incident. Het is dus zaak dat men goed voorbereid is en derhalve de benodigde kennisniveau en ervaring aanwezig is om OT forensic-onderzoek uit te kunnen voeren. Vanuit de security partner relatie met RWS hebben Croonwolter&dros en NVISO de vraag gekregen om het SOC te ondersteunen bij het aanvullen van de gewenste kennis en ervaring die al aanwezig is op dit vlak.

De presentatie zal ingaan op de invulling van deze vraag, waarbij de realisatie en toegevoegde waarde van een “ICS Firing range” een belangrijk onderwerp is. Maar ook zal worden ingegaan op de verschillen tussen OT en IT forensics. Wat zijn de do’s en dont’s? Hoe stellen we bewijsmateriaal veilig zodat het ook de juridische toets doorstaat in geval van een strafzaak?