Nederlandse waterbranche

Aqua Nederland 2022

Datum & locatie

  • 15, 16 & 17 maart 2022
  • 10:00 uur
  • Evenementenhal Gorinchem

Aqua Nederland is dé vakbeurs op het gebied van afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer. Samen met Mobilis presenteren wij onze integrale samenwerking (stand C.215 Next Level) en geven we diverse kennissessies.

Samen bouwt het beter

De rioowaterzuiveringensector is dringend op zoek naar nieuwe, verbeterde technologieen voor het zuiveren van rioolwater en het duurzaam verwerken van slib. Mobilis en Croonwolter&dros spelen samen met een aantal vaste partners op een unieke manier in op deze ontwikkelingen onder de naam Water Zuiveringen Alliantie (WZA).

Als onafhankelijke systemintegrator richten wij ons op de gehele levenscyclus van een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Over het gehele spectrum van circulair bouwen: vanaf initiatief tot en met sloop en hergebruik. Best-for-project staat altijd centraal bij de WZA met als resultaat het verkorten van doorlooptijden en de laagst mogelijke Total Cost of Ownership.

Het spectrum aan toegepaste technieken is breed: van traditionele biologische waterzuiveringen met het actiefslibproces tot aan nieuwe technologieën zoals de Nereda® en de ICEAS. Zo hebben wij bijvoorbeeld een nieuw, succesvol en modulair concept mee helpen ontwerpen en realiseren onder de naam: “Verdygo”. Hiermee kunnen waterschappen sneller bouwen en zijn eerder gereed voor de toekomst. Door de modulenbibliotheek en de standaarden is het tevens een kleine stap naar het invoeren van Smart Asset Management.

Reeds bevestigde kennissessies

Woe 16 maart 13.00 uur:    Presentatie over modulair ontwerpen en bouwen van rwzi’s met Verdygo in 17 maanden tijd aan de hand van de rwzi’s Weert, Panheel en Stein door Wim de Jong - Croonwolter&dros / Water Zuiveringen Alliantie (WZA), Peter van der Pijl – TAUW / WZA en Har Coenen - Waterschapsbedrijf Limburg.

Woe 16 maart 13.30 uur:     Presentatie over het verminderen van het uiterst schadelijk broeikas-lachgas bij rwzi’s dankzij machine learning door Heleen Niele - TAUW / WZA samen met Waterschap Drents Overijsselse Delta. 

Woe 16 maart 14.00 uur:    Presentatie over AWP2.0 en BOA2.0: van een 60 km lange persleiding naar praktisch bruikbare big data oplossing door Peter Withagen - Croonwolter&dros samen met Lucien Vogels - Waterschap Brabantse Delta.

Kijk hier voor het hele programma: https://www.aquanederland.nl/programma/

Nieuwsgierig geworden?

Registreer u hier: https://bit.ly/3rUwSi2

Wij zien u graag op onze stand C.215 op Next Level!