Consultant

Aan de slag als Consultant Infra

Als consultant ben je dé verbindende schakel in een projectorganisatie. Zeker bij grotere, complexe projecten is jouw werk van grote waarde.  Je vertaalt de vraag van de klant naar de beste oplossing en adviseert alle betrokken partijen. Dat kan technisch advies zijn op specialismes zoals machineveiligheid of energiesystemen  maar het kan ook gaan over de meest optimale inrichting van een projectorganisatie als consultant bouwproces. 

Wil je meer weten? Lees hieronder het verhaal van Daniëlle:

 

Bekijk hier onze vacatures in de Infra

Klik hier

Danielle over haar vak als consultant:

Validatie en verificatie

“Bij elk project gaat het om 2 dingen: hebben we gebouwd waar de klant om vroeg, en hebben we het goed gebouwd? Dit noemen we ook wel validatie en verificatie. Samen met het projectteam zorg ik ervoor dat we op deze vragen antwoord kunnen geven. Stel dat een klant om een veilige tunnel vraagt. Hoe weet je dan hoe de tunnel ook echt veilig is? Hoe laat je dat zien aan de klant? Wat moet je vastleggen? Wat moet je meten? Hoe ga je om met wijzigingen? Hoe zorg je dat de monteurs weten wat ze moeten doen? Met dat soort vragen hou ik me bezig.”

Een andere manier van aanbesteden

“Vroeger kwam een groot project eerst bij een engineering bureau terecht. Die dachten na over de projectvorm en zochten daar dan uitvoerende partijen bij. Tegenwoordig leggen opdrachtgevers steeds vaker een set functionele eisen neer bij de uitvoerende partijen. Zo vraagt men bijvoorbeeld om een tunnel met een maximaal aantal storingen per jaar. Deze manier van aanbesteden geeft een bedrijf als Croonwolter&dros meer vrijheid. Maar ook meer verantwoordelijkheid. We moeten goed nadenken over hoe we aan de vraag van de

“Mijn specialiteit is het proces. De precieze rol die ik heb, is steeds weer anders.”

Een wisselende rol

“De meeste van mijn collega-consultants hebben een technische achtergrond. Zij hebben bijvoorbeeld een rol als testmanager of ontwerpleider. Mijn specialiteit is het proces. De precieze rol die ik in een project heb, is steeds weer anders. Dat komt ook omdat we vaak in een consortium werken, soms als hoofdaannemer, soms als onderaannemer. De ene keer word ik proces- of configuratiemanager genoemd, de andere keer verificatie- en validatiemanager of systeemengineer. Het belang van system engineering neemt overigens toe. Ik denk dat Croonwolter&dros in de toekomst meer experts nodig heeft op dit gebied.”

Innovatieve tools

“In dit vak ben je echt met innovatie bezig, in mijn geval vooral met innovatie in werkprocessen. We gebruiken steeds meer nieuwe methodieken en tooling. Een voorbeeld is BIM. Hiermee beheren we alle relevante informatie over de lifecycle van een object en kunnen we deze informatie ontsluiten via een 3D-model. We zetten BIM bijvoorbeeld in om gebeurtenissen in tunnels te simuleren. Dit maakt afstemmen een stuk makkelijker. Het geeft mij een kick om met mensen samen te werken en om ervoor te zorgen dat zij beter en efficiënter samenwerken.”

“In dit vak ben je echt met innovatie bezig.”

Vrijheid

“Het fijnste aan Croonwolter&dros vind ik de vrijheid die ik hier ervaar. Je bent de baas over je eigen ontwikkeling en je mag overal over meedenken. Er is voldoende flexibiliteit waardoor het voor mij makkelijk is om een goede werk-privé-balans te vinden. Met twee kleine kinderen is dat best belangrijk. Daarnaast vind ik het een voordeel dat Croonwolter&dros onderdeel is van TBI. Als niet-beursgenoteerd bedrijf is TBI gericht op de lange termijn. Dat geeft rust in de organisatie. Bij andere bedrijven zie je nog weleens paniek ontstaan als het even wat minder gaat.”

 

Meer weten?

Team Recruitment

Meer weten? Neem contact op met ons Recruitmentteam.

Stuur e-mail