Conditiebepaling

EFFECTIEF ONDERHOUD MOGELIJK MAKEN

Onderhoudskosten vormen een belangrijk onderdeel van de totale exploitatiekosten. Conditiebepaling van installaties helpt met het plannen van onderhoud en een betere budgetbewaking. 

Het is steeds moeilijker de financiële middelen vast te stellen die nodig zijn voor onderhoud aan installaties. De toegenomen complexiteit van gebouwen, technische installaties en wettelijke verplichtingen speelt een rol, maar ook de afwegingen voor vervanging en moderniseringseisen.

EFFECTIEF ONDERHOUDSPLAN

Het objectief kunnen vastleggen van de technische kwaliteit van bouw- en installatiedelen maakt deel uit van de eis NEN 2767. U wilt ook ongewenste uitval en ongewenste kosten voorkomen. Dit vraagt om een grondige aanpak en, niet te vergeten, deskundigheid. Van het inspecteren van de onderhoudsboeken, nalezen van productspecificaties, bepalen van technische en economische levensduur van componenten tot het beoordelen van storingsfrequenties, visuele controles en thermografie. Zo verkrijgt u inzicht in de conditie van uw installaties en wordt het mogelijk een effectief onderhoudsplan op te stellen.

De conditiebepaling van uw installaties is een activiteit vanuit ons onderdeel Survey and Inspection. Deze divisie bestaat uit specialisten die dagelijks uiteenlopende installaties in tal van industrieën inspecteren en beoordelen. In al deze markten spelen specifieke eisen waar wij als brede technische dienstverlener goed mee bekend zijn. Veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid staan echter overal voorop.

VEEL TOEPASSINGSGEBIEDEN

Of het nu om de markten Utiliteit, Industrie, Infrastructuur of Marine & Offshore gaat: merkonafhankelijke conditiebepaling van installaties is mogelijk voor veel toepassingsgebieden. Van eenmalige inspectie tot periodiek inspectieplan. Individuele werkzaamheden zoals netanalyses of de inzet van de thermografische metingen, of juist gecombineerd met bijvoorbeeld NEN 3140-inspecties.