Akoestische zorgdomotica

EERSTE GENERATIE AKOESTISCHE ZORGDOMOTICA

De 1e generatie akoestische bewaking maakt gebruik van detectie van geluidsintensiteit in decibel (dB) en is het best vergelijken met een babyfoon. Als er een bepaalde geluidsintensiteit wordt overschreden, wordt er een melding gemaakt.

GENERATIES ZORGDOMOTICA

Tweede generatie

De 2e generatie akoestische bewaking maakt gebruik van detectie van geluidsintensiteit en tijdsduur. Het alarm wordt geactiveerd als het volume gedurende een aangewezen periode een vooraf bepaald niveau overschrijdt. Hiermee kunnen relatief korte, luide geluidsfragmenten worden gefilterd, bijvoorbeeld een korte kuch.

Derde generatie

De 3e generatie akoestische zorgdomotica analyseert geluid en kan verschillende geluidskarakteristieken onderscheiden. Het systeem maakt gebruik van een database met referentiegeluiden, die daar waar zinvol ook zelf toegevoegd moeten worden. Hierdoor wordt meer dan 50 procent van de ongewenste loze meldingen gereduceerd. Verder is ook de functionaliteit ‘terugpraten per bewoner of ruimte’ in te schakelen en is er een opnamefunctie voor het terugluisteren van geluiden nadat het alarm is afgegaan.

GEBRUIKTE DOMOTICATOEPASSINGEN

Benieuwd naar onze referentieprojecten?

PROJECTEN UTILITEIT