BBL'er (leerlingmonteur)

Aan de slag als leerling monteur

Jaarlijks gaan tientallen leerling monteurs, via een BBL opleidingstraject,  vanaf de leeftijd van 16 bij Croonwolter&dros aan de slag in de uitvoering van projecten of in de maintenance in één van de sectoren waarin wij actief zijn. Onder begeleiding van een begeleidend vakman wordt je ondersteund en opgeleid tot een vakvolwassen, technische professional. Wil je meer weten? Lees hieronder het verhaal van Tie-Kieuw die bij ons werkzaam is in de industrie:

Zoek in onze vacatures op "leerling" voor BBL-vacatures

Klik hier

Tie-Kieuw over haar vak als leerling in de Industrie

Ik wilde meer verdieping

Ik werkte als procesoperator, maar ik wilde meer. Meer uitdaging en meer verdieping in de techniek. Ik hou niet van stilstaan. Het was tijd voor omscholing. Via een LinkedIn-advertentie kwam ik in het BBL-traject van Croonwolter&dros terecht. Je krijgt gewoon betaald en kunt verder leren. Ik koos voor de richting F-gassen.

"...Ik hou niet van stilstaan..."

Goede begeleiding

Als BBL'-er deed ik MBO-2 koudetechniek  in een jaar, in plaats van twee. En inmiddels heb ik ook het certificaat F-gassen op zak. Ik werk nu als servicemonteur op de megaplant van een oliemaatschappij. Het mooie van Croonwolter&dros is dat je goed begeleid wordt. Je hebt veel collega's om mee te overleggen: hoe zou jij zoiets aanpakken?

"...Als BBL'-er krijg je gewoon betaald en kun je verder leren..."

Afwisseling

Ik doe interessante klussen. Ik werk aan koude- en klimaatsystemen, maar ook aan andere W-installaties. Het leukste van mijn baan vind ik de enorme afwisseling. Elke dag begint met een werkoverleg. Op mijn tablet krijg ik de opdracht binnen. Die bespreek ik met de werkvoorbereider. Dan ga ik naar de vergunningenbalie. Je moet steeds opnieuw een vergunning halen om op de plant te mogen rondlopen. Inmiddels weet ik goed de weg, het is een enorm complex. Dan ga ik, alleen of met een collega, aan de slag.

Collega's bijpraten

Ik doe nu een dag in de week MBO-3. En 's avonds Elektrisch Schakelen. Mijn studie sluit prima aan op de praktijk. Soms kan ik collega's bijpraten over nieuwe ontwikkelingen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Op de opleiding hoor je alles over middelen die steeds duurzamer worden. Het gaat de goede kant op.

Werksfeer

Op de plant zitten we met 20 collega's van Croonwolter&dros. Als het even kan zien we elkaar in de lunchpauze tussen de middag. Een goede werksfeer vind ik heel belangrijk.

"...Hier ben je nooit uitgeleerd..."

Innovatief

Croonwolter&dros is innovatief, maar de klant bepaalt uiteindelijk hoe innovatief je kunt zijn. Ik zie mezelf nog een hele tijd bij Croonwolter&dros werken. Er is zat werk. En hier ben je nooit uitgeleerd. Je krijgt veel kansen, maar je moet er zelf achteraan. Zelf initiatief nemen. Dingen gaan niet vanzelf.

Contact

Team Recruitment

Meer weten? Neem contact op met ons Recruitmentteam.

Stuur e-mail