Nieuws

10 oktober, 2019

Giesbers InstallatieGroep sluit aan bij TBI

Giesbers InstallatieGroep (Giesbers) sluit zich aan bij TBI. Giesbers, waarvan de basis is gelegd in 1975, neemt als installatie-familiebedrijf een vooraanstaande positie in de woningbouw in. Met name op het gebied van duurzaamheid en de noodzakelijke energietransitie in de woningmarkt loopt Giesbers voorop. Voorbeelden hiervan zijn de Zalmhaven toren en Little C in Rotterdam, Kavel 9 en 10 Gershwin (WKO) in Amsterdam alsook de Grotius torens in Den Haag.

9 oktober, 2019

Elektrisch rijden en glasvezel in opmars

Tijdens het Athloncongres voor mobiliteitsmanagers werd nog eens bevestigd dat de elektrische bedrijfsauto in de leasemarkt opmars is. Dat blijkt ook uit de carbon footprint van het eerste halfjaar van Croonwolter&dros.

4 oktober, 2019

Forensic Video Search speurt kandidaten op in Hunted

De tijd dringt! Terwijl deelnemers van het populaire tv-programma Hunted (AVROTROS) zo lang mogelijk onder de radar blijven, speurt het Forensic Video Search team van Croonwolter&dros en TNO naar mogelijkheden ze in kaart te brengen. Een eenvoudige gebruikersinterface en een slim algoritme brengen met een paar muisklikken verdachte of vermiste personen in beeld. In Hunted proberen deelnemers zo lang mogelijk onder de radar te blijven. Mogelijkheden te over voor opsporingsdiensten, ministeries, banken en Rijkswaterstaat.

20 september, 2019

Eervolle vermelding Schreudersprijs 2019 naar de Maastunnel

Op basis van vier criteria en ter beoordeling van een prominente jury is project de Maastunnel uit vijftien projecten een eervolle vermelding toegekend. Belangrijke criteria als inventiviteit, realiteitsgehalte, waarde en het stimuleren van ondergronds bouwen, vormden het oordeel van het juryrapport. Tijdens het COB-congres 20 september jl. presenteerde de jury tevens de winnaar van de Schreudersprijs: De Bastei in Nijmegen.

10 september, 2019

De elektrische bus, het kantelpunt voorbij

Aan het einde van dit jaar is de elektrische bus de norm in het Nederlandse openbaar vervoer. Eén van de redenen voor de toenemende vraag naar elektrische bussen is de ondertekening van het Bestuursakkoord Zero Emissie Bus. Hierin tekenden veertien vervoersautoriteiten en het Rijk voor een volledig emissievrij regionaal busvervoer in 2030. Vanaf 2025 mogen nieuwe bussen geen CO2 meer uitstoten.

29 augustus, 2019

Het bewijs van duurzaam bluswater: een betonnen waterreservoir

In de watersector en de agrarische sector worden waterreservoirs van beton al veel langer ingezet. Daar is de meerwaarde van beton versus staal al bewezen. De waterreservoirs voor bluswater bestaan tot op heden nog uit een stalen variant, maar daar komt nu verandering in.

22 augustus, 2019

3D-maquette in HoloLens als vertaling van complexe projecten

Het aanleggen van een tunnel is een complexe aangelegenheid. Daardoor is het in beeld brengen van de processen ingewikkeld. Croonwolter&dros werkt in meerdere projecten integraal samen met TBI-ondernemingen Voorbij Fun¬de¬rings¬tech¬niek en Mobilis. Om de bouw van een tunnel tastbaar in beeld te brengen, en ervaring op te doen met Augmented Reality (AR), is er een interactieve 3D-maquette gemaakt in AR. In een AR-omgeving houd je in tegenstelling tot Virtual Reality (VR) wel contact wel contact met je omgeving. Je ziet door de bril zowel virtuele beelden als de werkelijke omgeving.

19 augustus, 2019

Maastunnel na 2 jaar renovatie weer open

Na ruim 2 jaar is de monumentale Maastunnel in Rotterdam weer volledig geopend voor het autoverkeer. Van 3 juli 2017 tot 19 augustus 2019 heeft Croonwolter&dros samen met TBI-ondernemingen Mobilis en Nico de Bont de grootschalige renovatie en restauratie van de Maastunnel binnen de gestelde tijd uitgevoerd.

16 augustus, 2019

Voor het eerst bij een bouwproject in Nederland zijn er mosschermen toegepast om fijnstof af te vangen

Combinatie Comol5 waarin vertegenwoordigt Croonwolter&dros, past voor het eerst bij een Nederlands bouwproject (Rijnlandroute) mosschermen toe om fijnstof af te vangen tijdens de bouw. Daarmee biedt Comol5 een mogelijkheid aan Besix om het product te testen en te verbeteren. In totaal is 45 m2 aan mosschermen langs de bouwweg bij de RijnlandRoute gerealiseerd.

14 augustus, 2019

TenneT kiest voor intelligent modulair stationsontwerp Croonwolter&dros

Met de voorlopige gunning van het Proof-Of-Concept (POC) van de AIS hoogspanningsstations Hengelo en Nederweert aan Croonwolter&dros geeft TenneT TSO B.V. een belangrijke impuls aan het voorgenomen vervangingsprogramma van AIS hoogspanningsstations. Het doel van de POC is het door Croonwolter&dros ontwikkelde modulaire stationsontwerp gecontroleerd uit te rollen en gedane beloftes te toetsen. Het ontwerp moet zorgen voor een verbetering van de vervangingssnelheid, een reductie van de life cycle kosten, een kortere uitbedrijfname tijdens vervanging (VNB) en een vergroting van de onderhoudbaarheid & leveringszekerheid.