Nieuws

Actueel

18 oktober, 2018

Veilig werken wordt beloond: Habitat for Humanity krijgt donatie

Nobody Gets Hurt is de belofte waarmee ExxonMobil wereldwijd woorden omzet in daden. In De Botlek werken meer dan 3000 medewerkers en aannemers dagelijks onder bijzondere omstandigheden en op een relatief klein oppervlak aan het groot onderhoud. Alle werknemers houden zich daarbij aan de strengste veiligheidseisen en hebben het doel zonder verzuimongevallen thuis te komen.

17 oktober, 2018

Slimme software checkt besparingspotentieel van vastgoed

Croonwolter&dros en E-SightMonitoring introduceren Smart Saving. Met deze tool kunnen eigenaren van utiliteitsgebouwen eenvoudig aan hun duurzame verplichtingen voldoen, zeker als het gaat om het instellen van een energiebeheersysteem (EBS).

8 oktober, 2018

International Atomic Energy Agency komt bij elkaar in Wenen

Vorige week vond de 62e algemene governance van de International Atomic Energy Agency (IAEA) in Wenen plaats. De jaarlijkse bijeenkomst van een week in Wenen is het belangrijkste besluitvormingsforum van de IAEA, met vertegenwoordiging op hoog niveau van bijna alle 170 lidstaten.

28 september, 2018

Van energielabel G naar B met bewezen technologie

“Verduurzaming prediken via beleid en zelf niks doen; dat kan natuurlijk niet,” zegt Joyce Nelissen, directeur financiën van provincie Limburg. Daarom nam de provincie Croonwolter&dros in de arm voor een grootschalige renovatie. Daarmee gaat het Limburgse provinciehuis van energielabel G naar B, binnen budget en op schema. Hoe kregen zij dat voor elkaar?

6 september, 2018

Passagiersterminal Lelystad Airport casco opgeleverd

Op donderdag 6 september is de nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport casco (bouwkundig) opgeleverd. TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros bouwden deze terminal met een LEED-Gold duurzaamheidscertificering naar het ontwerp van Paul de Ruiter Architects.