Nieuws

Actueel

24 oktober, 2020

Een leveranciersonafhankelijk beveiligingssysteem voor de hoogspanningsstations van Tennet

De Europese netbeheerder TenneT staat voor de uitdaging om in de komende 10 jaar meer dan 100 hoogspanningsstations van zeer uiteenlopende typen te vervangen. Croonwolter&dros werkt hier als system integrator aan mee door twee modulaire, intelligente hoogspanningsstations te ontwerpen en als pilot te bouwen. Vanuit top-down engineering werd een gestandaardiseerd beveiligingssysteem ontwikkeld, een PAC (Protection Automation & Control) systeem, waarmee elk hoogspanningsstation leveranciersonafhankelijk kan worden opgebouwd.

20 oktober, 2020

Z-info geeft Nederland haarscherp inzicht in verspreiding COVID-19

Het landelijke Corona dashboard krijgt ondersteuning van een applicatie dat gegevens uit het inkomende afvalwater in rioolwaterzuiveringen meet. In samenwerking met het RIVM en de Waterschappen realiseerde Croonwolter&dros een 2-richting koppeling tussen het RIVM en Z-info. Deze gecombineerde gegevens worden geven het RIVM meer inzicht over de verspreiding van het virus.

16 oktober, 2020

“De Oude Dame is weer van de Rotterdammers”

Op donderdag 15 oktober 2020 vond om 16.00 uur de overdracht plaats van de totaal gerenoveerde Maastunnel. Zo komt een einde aan een intensief samenwerkingsverband tussen de Gemeente Rotterdam en bouwcombinatie CAM (Combinatie Aanpak Maastunnel, bestaande uit Croonwolter&dros, Mobilis en Nico de Bont) in de realisatieperiode. Een samenwerking die teruggaat naar eind 2015, toen de voorbereidingen voor de renovatie aanvingen.

15 oktober, 2020

Succesvolle test tunneltechnische installaties RijnlandRoute

Twee jaar voor openstelling van de tunnel is de test voor de belangrijkste technische systemen succesvol afgerond. Hiermee is de Integrale Factory Acceptance Test (IFAT) voor de kritische systemen ruim op tijd gereed. Het vroegtijdig testen was een belangrijk onderdeel in de door de provincie Zuid-Holland in 2015 uitgestippelde aanpak, waarmee het risico van een niet tijdige openstelling van de tunnel kan worden beheerst.

7 oktober, 2020

Verantwoord en gezond werken bij Croonwolter&dros

“Duurzame inzetbaarheid staat bij Croonwolter&dros hoog op de agenda. We zien dat de AOW-leeftijd verschuift. Hierdoor wordt het nog belangrijker om met elkaar te zorgen voor een omgeving waarin dat verantwoord kan en waardoor we ook de jaren na ons werkzame leven in goede gezondheid kunnen doorbrengen”. Aldus Fien Vermeent, HR Manager bij Croonwolter&dros.

7 oktober, 2020

Gelijkstroom voor energieneutrale tunnel

Croonwolter&dros is als onderdeel van het consortium De Groene Boog medeverantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de nieuwe snelweg A16 Rotterdam. De bouw van een energieneutrale tunnel is een belangrijk onderdeel van het project. Pos: “Als je daarmee van start gaat, heb je een keuze. Voeren we dit project uit zoals we het altijd al gedaan hebben? Of kijken we er kritisch naar, om te bepalen wat er beter kan?”

6 oktober, 2020

Column: zorgnetwerk voor het vastgoed?

Hoe richten wij samen een zorgnetwerk in voor het vastgoed? Die vraag staat centraal in een column van Angela Verbrugge, Marktontwikkeling Directeur, in de nieuwste uitgave van FMT Gezondheidszorg. Ze vindt het opmerkelijk dat in een grote herontwikkelingsopgave niet altijd alle kennis en expertise uit de markt optimaal wordt benut. Met een gezonde blik op de zorg pleit ze voor een juiste aanpak in de bouwkolom.

5 oktober, 2020

Voorlopig Ontwerp Paleis van Justitie Den Bosch: Visuele eenheid

Op 30 september is het Voorlopig Ontwerp voor Paleis van Justitie in ‘s-Hertogenbosch geaccepteerd door het Rijksvastgoedbedrijf. De bouwcombinatie PVJ, bestaande uit Dura Vermeer en Croonwolter&dros gaf op 14 september samen met Fokkema & Partners Architecten een toelichting op het voorlopig ontwerp.

30 september, 2020

Column: lichtpuntjes

Het licht aan het einde van de tunnel ontstond voor Onno Sminia, Innovatiemanager, juist door te kijken naar dat licht. Een bundeling van ideeën in de realisatie van 's werelds eerste energieneutrale tunnel ter wereld. In een column in de nieuwste uitgave van OTAR spreekt hij over de durfal die gebruikmaakt van zijn intuïtie.

24 september, 2020

Minister Van Nieuwenhuizen onthult naam tunnel: Corbulotunnel

De nieuwe tunnel in de N434 heeft de naam Corbulotunnel gekregen. In het gezelschap van enkele “Romeinen” onthulden minister Cora van Nieuwenhuizen, gedeputeerde Floor Vermeulen en de wethouders Erika Spil (Voorschoten) en Ashley North (Leiden) de naam.