Nieuws

28 november, 2019

Samenwerking Croonwolter&dros en Philadelphia Zorg wordt vol vertrouwen voortgezet

Incidenten en miscommunicatie zetten dit voorjaar de verhouding tussen zorginstelling Philadelphia en Croonwolter&dros op scherp. Maar in plaats van het bijltje erbij neer te gooien, kozen de beide organisaties voor een traject waarin ze de kans krijgen hun onderlinge samenwerking te verbeteren.

25 november, 2019

Podcast over innovatie: het lef om het gewoon te doen

De techniek is er, nu nog lef tonen. Eugène de Roodt, directeur bij Croonwolter&dros, vertelt in het thema podcast van Duurzaam Bedrijfsleven over ontwikkelingen, uitdagingen en kansen op het gebied van innovatie. Hij denkt dat Nederland nu al koploper is. “Iedereen ziet dat we steeds duurzamer met onze assets moeten omgaan”, aldus De Roodt. Innovatie kan daaraan bijdragen.

18 november, 2019

Maastunnel wint Betonprijs 2019

“In maatschappelijke zin een voorbeeld dat je zorgvuldig omgaat met je erfgoed. Het origineel is in uiterlijke zin gekopieerd, maar in functionele zin aangepast aan de moderne tijd.” Met deze woorden van de jury won Maastunnel de Betonprijs 2019.

11 november, 2019

Innoveren in het infradomein

Harry Engwirda, Manager Techniek bij de divisie Infra, ziet wetgeving graag aangepast om vaart te kunnen maken met innovaties en verduurzamen. Hij maakt deel uit van de commissie Innovatie van Techniek Nederland en was nauw betrokken bij het formuleren van het visiedocument Connect 2025.

7 november, 2019

Stroom en data voor de gerenoveerde Afsluitdijk

De Afsluitdijk zal in zijn gerenoveerde vorm nog meer techniek bevatten dan nu het geval is. Croonwolter&dros verzorgt het E-technische deel rondom de renovatie van de Afsluitdijk. Jos Dekker, verantwoordelijk voor projectleiding uitvoering op locatie, vertelt over de vele facetten die het E-technische deel met zich meebrengt.

7 november, 2019

Verduurzaming van onze infrastructuur

Croonwolter&dros denkt en praat mee over duurzaamheid bij de realisatie of renovatie van tunnels. Samen met het Centrum voor Ondergronds bouwen (COB), met daarin diverse organisaties uit de branche, werken wij aan de verduurzaming van onze infrastructuur, waaronder energie- en of klimaatneutraliteit en circulariteit.

4 november, 2019

Croonwolter&dros platina lid WCM

Croonwolter&dros kiest voor een upgrade naar platina lid van World Class Maintenance. “Om bij de top van de techniekbedrijven te horen, moet ons onderhoud ook op wereldklasse niveau zijn. Dit kan alleen als we samenwerken over de gehele waardeketen”, aldus Celeste Martens, Manager Maintenance.

4 november, 2019

Energiezuinige Nereda-zuiveringstechnologie in Weert operationeel

De nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Weert, gebouwd volgens het Verdygo-concept en voorzien van de Nereda-technologie, is klaar. Verdygo, een innovatie van Waterschapsbedrijf Limburg, is een revolutionaire, duurzame en modulaire bouw- en ontwerptechniek voor RWZI’s. Dankzij de toepassing van de energiezuinigere Nereda-technologie - een product van Royal HaskoningDHV - kan op energie-efficiëntere wijze aan de aangescherpte eisen uit de KRW worden voldaan ten opzichte van de traditionele zuiveringsmethodiek. 

24 oktober, 2019

Bij de bouw wordt al gekeken naar beschikbaarheid gedurende 27 jaar

Paul Schaap, projectmanager Croonwolter&dros, over onder andere het veiliger maken van de monumentale sluis Eefde, de innovatieve segmentdeur en hoe vooruit is gekeken op het onderhoud voor de komende 27 jaar. Deze 27-jarige verantwoordelijkheid betekent dat met alle ontwerpen 27 jaar is vooruitgekeken: wat kost het ontwerp om te bouwen en wat kost het om het 27 jaar te onderhouden?

21 oktober, 2019

Eerst alles bouwen in de digitale wereld

Drie maanden of twee dagen? Het afstemmen en intekenen van bijvoorbeeld een verwijzingsbord boven de weg heeft soms een lange doorlooptijd. Telkens wordt er iets bijgesteld en iedereen ziet iets anders in de tekeningen. Het gebruik van virtuele informatie biedt hier uitkomst.