WarmteStad en Croonwolter&dros tekenen voor samenwerking bouw warmtecentrale

WarmteStad en Croonwolter&dros B.V. gaan een belangrijke samenwerking aan voor de bouw van de nieuwe warmtecentrale op Zernike Campus Groningen. Om deze te onderschrijven zetten Dick Takkebos, directeur WarmteStad, en Henk van der Meulen, regiodirecteur Croonwolter&dros B.V, donderdag 2 december ter plekke, op de bouwplaats, hun handtekening.

“De rol van de technologische dienstverlener bij de bouw van de warmtecentrale is van groot belang; alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatiecomponenten, zoals de warmtepompen, warmtekrachtkoppelingen en warmtebuffers, worden met elkaar verbonden. Na de beoordeling en afwegingen van de vastgestelde criteria in de Europese aanbesteding kwam Croonwolter&dros als beste partij voor ons uit de bus”, zegt Takkebos. 

Kennis en ervaring

Van der Meulen is zeer verheugd met de uitdagende opdracht. “Als bouwteampartner van WarmteStad trekken we vanaf het voorontwerp tot en met de realisatie gezamenlijk op. Hierdoor kunnen we onze kennis en ervaring volop inbrengen en toepassen in dit project. Bovendien dragen we met de realisatie van deze duurzame energiecentrale bij aan de ambitie van de gemeente Groningen om in 2035 CO2-neutraal te zijn.” 

Prefab productie

De productie van de meeste installatiecomponenten vindt al in de fabriek plaats. Dit gebeurt op basis van een 3D-model. De prefab componenten kunnen direct worden gemonteerd in de warmtecentrale,  wat bijdraagt aan een vlot bouwproces. De verwachting is dat de nieuwe warmtecentrale in het voorjaar van 2022 gereed is.

Stuur artikel door