VUmc neemt hybride OK’s in gebruik
In februari 2017 heeft het VUmc officieel de nieuwe hybride OK’s in gebruik genomen. Croonwolter&dros was verantwoordelijk voor de uitvoering van de technische installaties van het moderne OK-complex en de nieuwe technische ruimte, naar het ontwerp van Deerns.
Hybride OK in opmars
Hybride OK’s zijn state of the art en voor zowel de artsen als de patiënt een grote plus. Eerder was Croonwolter&dros al betrokken bij de aanleg van hybride OK-complexen in ziekenhuizen in Nijmegen, Heerlen en Enschede. Het voordeel van een hybride operatiekamer is een combinatie van een conventionele, steriele operatiekamer en een angio- en interventiekamer. Door deze twee te combineren kunnen in een hybride OK verschillende handelingen verricht worden. Hierdoor is de hybride OK geschikt om operaties multidisciplinair uit te voeren. Voor de patiënt betekent dit dat de artsen tijdens de ingreep, zonder de patiënt te verplaatsen, kunnen switchen naar de traditionele aanpak, waarbij in het lichaam wordt gesneden.
In een commentaar zegt Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur van VUmc: 'Met onze nieuwe hybride OK's kunnen we de kwaliteit én veiligheid van de zorg voor onze patiënten verder verhogen. We blijven, samen met anderen, voortdurend investeren in innovatie, om de gezondheidszorg elke dag te verbeteren. Een gunstig neveneffect van de nieuwe hybride OK's is, dat de patiënt minder risico loopt op ongewenste bijwerkingen van grote ingrepen.'
Klik hier voor het persbericht van het VUmc.