Verlichtingsarmaturen Westerscheldetunnel krijgen een tweede leven in parkeergarage Leisureplot AHOY

Ruim 350 verlichtingsarmaturen van de bijna 3000 armaturen die in het voorjaar van 2022 zijn vervangen, worden de komende maanden voorzien van nieuwe inwendige led-technologie en opnieuw toegepast in o.a. de parkeergarage Leisureplot AHOY Rotterdam.

Een mooie samenwerking met De Verschilmakerij die de ombouw heeft geïnitieerd en in samenwerking met Ballast Nedam Parking de nieuwe inbouwunit voor het refurbished armatuur heeft ontwikkeld.

Energieverbruik gehalveerd

Met het vervangen van de verlichting in de kabelkanalen en dienstgebouwen van de Westerscheldetunnel wordt het energieverbruik in de tunnel gehalveerd. Samen met onze opdrachtgever N.V. Westerscheldetunnel is besloten de vrijkomende armaturen beschikbaar te stellen voor hoogwaardig hergebruik. De verouderde fluorescentie technologie wordt verwijderd uit de armatuur behuizing en nieuwe led-technologie wordt ingebouwd. Hiermee wordt door alle betrokken partijen invulling gegeven aan de principes van hoogwaardig hergebruik. Samen creëren we vooruitgang!

Naast hergebruik van de armaturen is er op dit project ook nog eens 220 kilo karton bespaard. De nieuwe energiezuinige led-armaturen zijn door Signify in bulkkartons aangeleverd en de oude armaturen, die een tweede leven krijgen, zijn in dezelfde kartonnen dozen verpakt.

Voor de vervanging van de verlichting heeft de N.V. Westerscheldetunnel intensief samengewerkt met het consortium Westerscheldetunnel Maintenance dat bestaat uit Croonwolter&dros, BAM Infra Nederland en Mobilis. Tot en met 2033 is het consortium verantwoordelijk voor het onderhoud van de tunnel.

Minder, duurzamer én hergebruiken

Bekijk de eerdere vlog van Techniek Nederland waar Martijn Bastiaanse, Projectleider Westerscheldetunnel bij Croonwolter&dros, vlogger Joshua Alagbe meeneemt in het kabelkanaal van de Westerscheldetunnel. 

Stuur artikel door