Verantwoord en gezond werken bij Croonwolter&dros

“Duurzame inzetbaarheid staat bij Croonwolter&dros hoog op de agenda. We zien dat de AOW-leeftijd verschuift. Hierdoor wordt het nog belangrijker om met elkaar te zorgen voor een omgeving waarin dat verantwoord kan en waardoor we ook de jaren na ons werkzame leven in goede gezondheid kunnen doorbrengen”. Aldus Fien Vermeent, HR Manager bij Croonwolter&dros. 

Croonwolter&dros zoekt continue naar innovatieve ontwikkelingen om collega’s te ondersteunen in hun werkzaamheden. In het bijzonder voor de collega’s die dagelijks werken op de complexe technische projecten en waarbij fysieke inspanning is vereist. 

Wij vinden het belangrijk om hierbij initiatieven van collega’s in het veld te stimuleren. Het exoskelet is daar een mooi voorbeeld van. Chef-monteur Martin Ockhuijsen bracht bij het Verbeter & Innovatieteam het idee in om voor bepaalde werkzaamheden, waarbij veel omhoog of boven het hoofd gewerkt moet worden, een exoskelet in te zetten. Op dit moment lopen er testen hoe het exoskelet bij verschillende projecten ingezet kan worden. Daarnaast ontwikkelen we een concept om ook onze leveranciers en onderaannemers ervaring op te laten doen. Op deze manier profiteert onze supply chain ook mee van deze ontwikkelingen.

In de uitzending van ‘Doe maar Duurzaam’ op RTLZ zijn Fien Vermeent en Martin Ockhuijsen aan het woord over duurzame inzetbaarheid en toepassing van het exoskelet. 

Stuur artikel door