Vastgoedbelegger NSI kiest voor gegarandeerde energiebesparing met Croonwolter&dros en Sweco

 

Croonwolter&dros en ingenieursadviesbureau Sweco gaan een gegarandeerde energiereductie realiseren voor een twintigtal gebouwen van NSI N.V. NSI heeft voor de komende vier jaar een energieprestatiecontract afgesloten met de twee partijen waarbij een energiebesparing van 7% per jaar wordt gegarandeerd. Sweco en Croonwolter&dros leveren zo een bijdrage aan het verduurzamen van de vastgoedportefeuille van NSI.  

NSI is een beursgenoteerde vastgoedonderneming met een belegd vermogen van circa € 1,1 miljard. Het bedrijf richt zich op kantoren en winkels op kwalitatief hoogwaardige en bedrijvige locaties in Nederland en creëert met en voor haar klanten inspirerende omgevingen om succesvol te ontmoeten, te werken en te ondernemen. 

Verduurzaming

NSI streeft actief naar verduurzaming van haar vastgoedportefeuille, onder meer via energiebesparing, vergroening van de energievoorziening en beperking van de milieubelasting. De gegarandeerde energiebesparing van Sweco en Croonwolter&dros sluit daarom naadloos aan op de doelstellingen van NSI.

Garantie op energiebesparing

Energieconsultant Fabio Pisano van Croonwolter&dros: “We gaan met NSI een contract aan voor een periode van vier jaar. Daarbij garanderen we een besparing ten opzichte van het verbruik in het referentiejaar zonder dat NSI hierin hoeft te investeren. De garantie op de energiebesparing zorgt dat zeker is dat de kosten van een energieprestatiecontract binnen de looptijd gedekt worden door de bespaarde energiekosten. We brengen het energieverbruik in kaart en analyseren het. We implementeren maatregelen die onnodig verbruik tegengaan en zich snel terugverdienen. Zo kan NSI kostenefficiënt energie besparen: goed voor de portemonnee, de eindgebruiker en het milieu.”

Duurzaamheidsprestaties optimaliseren

Sr. Adviseur energiemanagement Cor Kleinveld van Sweco: “Duurzaamheid is, mede door veranderende wet- en regelgeving, een steeds belangrijker onderdeel van bedrijfsbeleid van vastgoedeigenaars. NSI voert een actief duurzaamheids- en MVO-beleid. Ik ben blij dat wij NSI kunnen helpen met concrete mogelijkheden om op betaalbare wijze hun gebouwen te verduurzamen.”  

Sweco en Croonwolter&dros zorgen met dit energieprestatiecontract niet alleen voor verlaging van de energiekosten, maar helpen zo ook bij het verantwoord invulling geven aan de duurzaamheidsprestaties en ambities van NSI.

Stuur artikel door