Van grijs naar groen: 2.000 zonnepanelen op warehouse D.J. Middelkoop & Zn.

Hoe kun je als onderneming vorm geven aan je taak van maatschappelijk verant­woord ondernemen, zonder dat je daar veel voor hoeft te doen en zonder dat het je veel kost? Sterker: terwijl het je geld opbrengt? Dat laat logistiek dienstverlener D.J. Middelkoop & Zn. met hulp van Solar Investments DESE B.V.*, kortweg SIDESE, in de praktijk zien. Op het dak van het warehouse in Nieuw-Vennep liggen sinds kort meer dan 2.000 zonnepanelen die samen een vermogen opwekken van 580 kWp.

15 jaar lang onderhoudsvrij

Overigens zijn niet alleen zonnepanelen geplaatst maar is ook het dak, om onderhouds­werkzaam­heden aan het dak de komende vijftien jaar uit te sluiten, geheel vervangen door SIDESE. Rob Middelkoop: “Wij zijn samen een traject ingegaan en zijn enthousiast over SIDESE over hoe flexibel en in staat ze zijn om tegemoet te komen aan onze aanvullende ei­sen. Het warehouse waar de panelen op liggen is van 2002, dus oudbouw. Wij wilden niet meer investeren in nieuwe dakbedek­king. Dat heeft SIDESE gedaan. Daarnaast nemen zij ook het onderhoud voor hun rekening. Je zou kunnen zeggen: zij wilden graag en wij wilden graag. Daarin hebben we elkaar gevonden. Zij betalen ons jaarlijks voor het gebruik van ons dak en wij besparen bovendien zo’n 10% op onze energiekosten.” De opgewekte energie wordt voor 60% door de logistiek dienstverlener zelf gebruikt, de andere 40% gaat voor algemeen gebruik het net op. De samenwerking tussen beide partijen is afgesloten voor vijftien jaar.

We hebben anno juli 2018 nog ruimte voor nieuwe projecten. Indien u interesse heeft in de mogelijkheden om uw bedrijfsdak te voorzien van zonnepanelen, neem dan contact met ons op!

Ambitie: 135 MW in 2022  

De ambitie van Solar Investments DESE is om in 5 jaar tijd 135 megawatt aan duurzame energie op te wekken. Op die manier dragen de partners Switch Energy en Croonwolter&dros concreet bij aan het behalen van het Energieakkoord 2020 en de ingezette maatschappelijke energietransitie naar duurzame energie.

*Solar Investments DESE B.V. is een samenwerking van Switch Energy en Croonwolter&dros en ontwikkelt op eigen initi­atief projecten op het gebied van zonnestroominstallaties. Tegen een vaste vergoeding per m2 per jaar huurt SIDESE voor een periode van 16 jaar het dak van een bedrijfsruimte en realiseert daarop met toestemming van de gebouweigenaar een zonnestroominstallatie.

Stuur artikel door