Uitzicht op bouw transformatorstation in Wijk aan Zee

De bouw van het nieuwe transformatorstation in Wijk aan Zee voor de toekomstige offshore windparken Hollandse Kust (noord) en (west Alpha) is in volle gang. Volgens projectmanager Henrie Sanders van TenneT schiet het betonwerk voor de fundaties en de gebouwen op het terrein aardig op. "Ondertussen worden de hoogspanningscomponenten stuk voor stuk geleverd en geplaatst door Croonwolter&dros en Mobilis (SC&M)."

Als partner van TenneT is SC&M verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuw te bouwen transformatorstation bij Wijk aan Zee, één van de grootste "meterkasten" van Nederland. Hier zal zo’n 2.100 megawatt (MW) aan vermogen samenkomen van de bovengenoemde windparken.

Juriaan Koppes, Manager Contract & Projectbeheersing SC&M: “We zijn nu bezig met het plaatsen van alle componenten op de fundaties en het aansluiten van alle bekabeling. Hiermee kunnen we snel starten met de testfase voor de aansluiting van het eerste platform. Daarna gaan wij op deze locatie direct door met de werkzaamheden voor de volgende twee platformen.”

Voor wie wil weten wat een transformatorstation precies doet en hoe alle onderdelen hier op het terrein werken, is er nu een infopunt met perfect zicht op het bouwterrein.

Lees hierover meer. https://netopzee.eu/hollandsekustnoord/overige-pagina-s/nieuws/infopunt-biedt-uitleg-uitzicht-op-bouw-transformatorstation

Stuur artikel door