Terug van weggeweest bij Universiteit Twente

Op 5 maart ondertekenden Universiteit Twente (UT) en Croonwolter&dros een samenwerkingsovereenkomst voor het onderhoud van de elektrotechnische installaties op de universiteitscampus in Enschede. Na een afwezigheid van 10 jaar, zijn wij weer terug van weggeweest.

Echt weg waren we niet helemaal. In de afgelopen jaren hebben we op projectbasis diverse werkzaamheden mogen doen voor UT. Zo waren we onder andere betrokken bij de duurzame renovatie van de Langezijds voor de faculteit ITC. Eén van de langste gebouwen van Nederland én uitgeroepen tot schoolgebouw van het jaar 2023 tijdens de Architectenweb Awards. Ook hebben we diverse renovatiewerkzaamheden verricht waaronder bij het Citadel gebouw en de Spiegel, het administratieve centrum van UT.  Daarnaast hebben we in verschillende gebouwen op de campus regeltechnische werkzaamheden uitgevoerd.

Ondertekening door Vinod Subramaniam - President Executive Board Universiteit Twente (links) en Paul Greving - Divisievoorzitter Utiliteit Croonwolter&dros (rechts). Op de achtergrond v.l.n.r. Jan Willem Kettelarij (Croonwolter&dros), Ronald van den Broecke (Croonwolter&dros), Barry Jonkman (Croonwolter&dros), Erwin Veenhoven (Universiteit Twente), Nico Reurink (Universiteit Twente), Sven Kroon (Croonwolter&dros), Edwin Dommerhold (Croonwolter&dros) en Ray Klumpert (Universiteit Twente)

“We verwelkomen Croonwolter&dros van harte op onze mooie campus en kijken uit naar een duurzame samenwerking. Gedurende het aanbestedingsproces hebben we Croonwolter&dros leren kennen als een professionele partner voor onze maintenance-werkzaamheden, op zowel samenwerking, inzet van personeel, procesbeheersing, communicatie en duurzaamheid. De universiteit is net een klein dorp, daarin zijn zulke kwaliteiten essentieel om van het werk een succes te maken.”
Nico Reurink - Contractmanager Universiteit Twente

Vast team

Met een zelfstandig vast team zijn we nu standaard op de campus te vinden. Naast elektrotechnische onderhoudswerkzaamheden zullen we de komende jaren ook inspectie en projectmatige werkzaamheden verrichten waaronder het aanpassen, vervangen, verbeteren en verduurzamen van de gebouwgebonden installatiesystemen. 

Nieuwe samenwerking

Met deze nieuwe samenwerking zijn we de komende 10 jaar verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties op de enige all-in campus van Nederland; een kleine stad van 146 hectare groot, ongeveer 200 voetbalvelden. Naast alle onderwijsgebouwen zijn hier ook 3.000 studentenhuizen en – appartementen te vinden en diverse faciliteiten zoals een supermarkt, bar en sport- en zorgvoorzieningen.

Stuur artikel door