Terminal Lelystad Airport bereikt hoogste punt

De nieuwe passagiersterminal op Lelystad Airport heeft het hoogste punt bereikt. In de bouw is dit een belangrijk moment, daarom werd hier door Lelystad Airport en TBI-combinatie J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros tijdens een feestelijk moment bij stil gestaan.  

Algemeen directeur van Lelystad Airport Hanne Buis bedankte alle aanwezigen, waarbij bijzondere aandacht uitging naar de ploeg van J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros. Ton Vaags, directeur J.P. van Eesteren, benadrukte nog eens de prettige samenwerking die de komende 15 jaar wordt gecontinueerd. De luchthaven en de aannemer zijn een samenwerking aan gegaan voor het ontwerp, realisatie en onderhoud van de terminal.

Hijsen van het spant

Om het hoogste punt te markeren kreeg de directie van Lelystad Airport en J.P. van Eesteren, namens de TBI-combinatie, de eer toebedeeld om een houten spant te hijsen. Uiteraard gehuld in veiligheidskleding en op aanwijzing van een uitvoerder.

Bijzondere gasten bij dit evenement waren burgemeester Ina Adema, wethouder Jop Fackeldey, gedeputeerde Jaap Lodders en commissaris van de Koning van Flevoland Leen Verbeek. Zij zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling en hebben zich actief ingezet voor openstelling van het vakantievliegveld.  

Planning

In augustus 2017 is gestart met de bouw van de terminal en vooralsnog loopt de bouw volgens planning. De volgende mijlpaal waar we met z’n allen hard naar toe werken is de casco oplevering van de terminal in september van dit jaar. 

Stuur artikel door