Summa College kiest Croonwolter&dros voor transformatie kantoor naar onderwijsgebouw

In opdracht van het Summa College realiseert Croonwolter&dros de technische transformatie van een oud kantoorpand naar een nieuw onderwijsgebouw. Dit gebeurt in bouwteamverband samen met bouwbedrijf Huybregts Relou en in samenwerking met adviseur Huisvesting en Bouwmanagement Laride.  

Multidisciplinaire aanpak

Het Summa College is een Brabantse onderwijsorganisatie en bestaat uit 22 scholen voor middelbaar beroepsonderwijs. Twee onderdelen van het Summa, School 23 en de afdelingen Educatie en Inburgering van het Ster College, verhuizen later dit jaar naar een nieuw pand in Eindhoven. Het pand is begin jaren ‘90 gebouwd voor elektriciteitsproducent EPZ en moet eerst volledig worden aangepast aan de onderwijsbehoeften van School 23 en het Ster College. Croonwolter&dros heeft een fors, multidisciplinair aandeel in deze transformatie en levert alle elektrotechniek, werktuigbouwkunde en daarnaast Safety & Security toepassingen. Ook komt Croonwolter&dros in aanmerking om het onderhoud uit te voeren voor het gebouw.

Strakke planning: start schooljaar 2017/2018 klaar

Het gebouw ligt aan de rondweg ten westen van het centrum en heeft een oppervlakte van ruim 4.000 vierkante meter. Door de omvang en de wens om voor het nieuwe schooljaar in te huizen is het een ambitieus project. Het gebouw moet dan ook klaar zijn voordat het nieuwe schooljaar begint, zodat de leerlingen per augustus les kunnen krijgen in het nieuwe onderwijsgebouw. 

Summa College, locatie Blecourtstraat, Eindhoven

Stuur artikel door