Stichting Albert Dros Fonds opent deuren voor jongeren met afstand tot techniek

Op jonge leeftijd praktijkervaring opdoen of juist nieuwe kansen creëren die er nog niet waren. Stichting Albert Dros Fonds staat pal voor initiatieven met een maatschappelijke en educatieve doelstelling. Uit naam van Harold Vreeburg (voorzitter Stichting Albert Dros Fonds) en Elco Jongeneel (secretaris) is ervoor gekozen JINC en ’s Heeren Loo te ondersteunen in hun (lokale) initiatieven. Recent ontvingen beide organisaties dan ook een bijdrage van elk €5.000 uit het fonds.

Kennismaken met techniek

Eén van de begunstigden is JINC. Deze non-profitorganisatie helpt kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Met bliksemstages, een coaching programma en trainingen op het gebied van plannen, sociale vaardigheden en solliciteren bereikt JINC ruim 65.000 kinderen per jaar. “Deze gift helpt ons om kinderen en jongeren al vroeg kennis te laten maken met techniek”, vertelt Elvin Meijntjes, projectleider bij JINC, enthousiast.

Foto v.l.n.r: Harold Vreeburg, Elco Jongeneel, Elvin Meijntjes - JINC en Lars ter Braake - JINC (alleen op desktop zichtbaar)

“Als JINC zijn we enorm blij met de gift van 5.000 euro uit het Albert Dros Fonds. Deze gift helpt ons om leerlingen in Rotterdam-Rijnmond dit najaar weer live kennis te laten maken met werken in de techniek."

Elvin Meijntjes - Projectleider JINC

Hij vervolgt: “Als JINC zijn we enorm blij met de gift van € 5.000 uit het Albert Dros Fonds. Deze gift helpt ons om leerlingen in Rotterdam-Rijnmond dit najaar weer live kennis te laten maken met werken in de techniek. Vóór corona namen landelijk 65.329 kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar deel aan een van onze projecten die hen helpen bij hun beroepsoriëntatie en het aanleren van professionele vaardigheden.”

Voor ’s Heeren Loo, de organisatie die de belangen van mensen met een verstandelijke beperking of andere beperking behartigt, gaat met het geld een grote wens in vervulling: de realisatie van een gedegen werkplaats. Hier doen jongeren op een zo natuurlijk mogelijke wijze vakkenis op en maken een prachtige ontwikkeling door. Een greep uit het bestaande werkaanbod is houtbewerking, lichte horecawerkzaamheden, logistiek en productie. Deze werkzaamheden kunnen nu worden uitgebreid met de reparatie en onderhoudswerkzaamheden.

Foto v.l.n.r.:  Mark Smit - 's Heeren Loo , Anne Burmann – 's Heeren Loo, Elco Jongeneel en Mieke Jonker - 's Heeren Loo (alleen op desktop zichtbaar)

“Door deze onderhoudswerkzaamheden te faciliteren creëren we een werkaanbod waar jongeren werkervaring en technische kennis kunnen opdoen en vervolgens de stap naar de arbeidsmarkt te kunnen maken.”
Mark Smit - Job coach 's Heeren Loo

Een lans breken voor jongeren

Stichting Albert Dros Fonds is gelieerd aan Croonwolter&dros, een grote, landelijk opererende technische dienstverlener. “Albert Dros Fonds breekt een lans voor jongeren die een passie hebben voor techniek. Met onze donatie dragen wij graag bij aan het belangrijke werk van JINC & ’s Heeren Loo.” Albert Dros was één van de oprichters van voormalig installatiebedrijf Wolter & Dros. Wolter & Dros richtte in de vorige eeuw het Albert Dros Fonds op wat was bedoeld om medewerkers financieel te ondersteunen bij het bekostigen van de schoolopleiding van hun kinderen. Wolter & Dros is één van de rechtsvoorgangers van Croonwolter&dros.

Stuur artikel door