Start bouw transformatie nieuw hoofdkantoor Royal Den Hartogh Logistics

De opdracht tot uitvoering is officieel getekend. Op de kop van de Sluisjesdijk in de haven van Rotterdam staat een kolos uit de wederopbouw die zal worden getransformeerd tot nieuwe thuisbasis voor Royal Den Hartogh Logistics B.V. Een levendige campussfeer met kantoren, restaurant, training Academy, sportfaciliteiten en ruimte voor andere bedrijven. Het complex wordt gasloos en krijgt bijna 2500 zonnepanelen op het dak. 

Thuishaven voor Den Hartogh Logistics

Met zijn meer dan honderdjarig bestaan en vestigingen over de hele wereld is familiebedrijf Den Hartogh één van de grootste logistieke dienstverleners. De droom en ambitie voor hun nieuwe kantoor bleek van hoog niveau: een toekomstbestendige en inspirerende werkplaats: groen, gezond en drager van de Den Hartogh identiteit bij uitstek. 

"Een waanzinnig aantrekkelijk Basecamp voor onze medewerkers van nu maar ook van de toekomst."
Pieter den Hartogh, Group Managing Director van Den Hartogh Logistics

De nieuwe kantoorruimtes van Den Hartogh worden gevestigd in de kop van het gebouw en de Maasvleugel, met fenomenaal uitzicht over de Maas, de haven en de stad. De overige ruimte wordt ingericht met een trainingslocatie voor Den Hartogh, een sportgelegenheid en een bedrijfsrestaurant. Er zal ook ruimte worden verhuurd aan andere bedrijven, die hierdoor de mogelijkheid krijgen zich op deze unieke plek te vestigen. En dit is slechts fase één, want het gebouw biedt genoeg flexibele ruimte voor toekomstige groei en ontwikkeling van de Den Hartogh campus.

“Doordat veel installaties in het zicht blijven is het belangrijk om een partner te contracteren die deze kwaliteiten kan waarmaken met slimme gebouwtechnologie in hanteerbare modules.”, zegt Matthijs van der Lugt, projectleider bij Braaksma & Roos Architectenbureau. Tegelijkertijd staat een duurzaam installatie ontwerp hoog op de agenda en zal hier met veel zorg aan gewerkt worden.

Stuur artikel door