Samenwerken om ideeën te bedenken én uit te voeren

Goede ideeën komen niet alleen vanuit je eigen organisatie. En goede ideeën hoeven ook niet binnen je eigen organisatie te blijven. Samenwerken om ideeën te bedenken én uit te voeren, blijkt de perfecte methode om verder te komen.

In 2017 ontstond het idee om Sluis Eefde in te zetten als proeftuin voor onderzoek naar Smart Maintenance.  Rijkswaterstaat zag bij de uitbreiding van het sluizencomplex een unieke kans om te innoveren. Dit project past namelijk perfect binnen het initiatief ‘Vitale Assets’: een programma van Rijkswaterstaat dat zich richt op effectieve en duurzame opschaling van Smart Maintenance.

Op naar 100% voorspelbaar onderhoud in de infrasector

TBI-ondernemingen Croonwolter&dros en Mobilis werken in de proeftuin samen met Rijkswaterstaat en Stichting World Class Maintenance om onderzoek te doen naar 100% voorspelbaar onderhoud in de infrasector.
Om de beschikbaarheid te garanderen en kosten te minimaliseren, hebben Croonwolter&dros en Mobilis een gezamenlijke Asset Management-organisatie. Hier wordt volop ingezet op predictive maintenance en de data die daarvoor nodig is.

Celeste Martens, Manager Maintenance bij Croonwolter&dros: “We zien 100% voorspelbaar onderhoud als stip op de horizon. Daarbij werken we in pilots. Door te doen in plaats van erover te praten, komen we hier elke keer een stap dichterbij. Het is voor ons belangrijk om antwoord te krijgen op essentiële vragen over het monitoren van assets en het verzamelen en analyseren van data.”

Nu, drie jaar later, kijken we terug op een geslaagd project. Zo kwamen we erachter dat door het meten en monitoren, flinke verbeteringen in levensduur en energieverbruik te behalen zijn.
Ook ontdekten we dat innoveren leuker én leerzamer is als je samenwerkt.

Meer over wat we in de proeftuin geleerd hebben, lees je in dit magazine.

Lees ook ons eerdere bericht 'Dankzij innovatie op weg naar 100% predictivie maintenance'  

Stuur artikel door