Samen investeren in later

Medisch Spectrum Twente (MST) en Croonwolter&dros zijn een samenwerkingsovereenkomst voor 10 jaar aangegaan voor het beheer en onderhoud van de gebouwen en gebouwgebonden installaties van in totaal 161.000 m2. Op 15 maart 2022 formaliseerde Jan Willem Jansen, Hoofd Vastgoed van Medisch Spectrum Twente en Paul Greving, Divisie Directeur Utiliteit van Croonwolter&dros, de samenwerking met de ondertekening van een meerjarige overeenkomst gericht op het optimaliseren en verduurzamen van de zorg.

Verduurzamen van de zorg

De moderne zorg vraagt om een compleet ander vastgoed dan de traditionele zorg. De gebouwen moeten snelle technologische en maatschappelijke ontwikkelingen flexibel opvangen en organiseren. Het optimaliseren en verduurzamen van de zorg doe je niet alleen, dit doe je met elkaar.

"De komende 10 jaar gaan we een langdurige samenwerking aan waar we als partners werken aan het verduurzamen van de zorg. Van traditionele naar innovatieve activiteiten waar flexibiliteit en duurzaamheid centraal staan. Hierdoor optimaliseert het ziekenhuis en leren we samen. Met als resultaat; veilige patiëntenzorg in een slimme en comfortabele (werk)omgeving.”, aldus Paul Greving, Divisie Directeur Utiliteit, Croonwolter&dros.

Als vaste kennispartner van Medisch Spectrum Twente, zal Croonwolter&dros verduurzaming en integratie van slimme technologie koppelen aan de reguliere onderhoudstaken en maakt deze onderdeel van het Meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Zo blijven de exploitatiekosten voorspelbaar en beheersbaar. De komende 10 jaar gaan MST en Croonwolter&dros samen investeren in het optimaliseren en verduurzamen van de zorg.

Stuur artikel door