Ruim 3.000 bezoekers bij de sneak preview van de corbulotunnel

Zaterdag 24 september hebben ruim 3.000 bezoekers de bouwplaats van de Corbulotunnel bezocht. Bezoekers van alle leeftijden grepen deze unieke kans aan om een wandeling te maken door de tunnel in aanbouw. Onderweg konden zij in eigen tempo alle details van de tunnel goed bekijken.

Medewerkers van het project stonden langs de route klaar om vragen van bezoekers te beantwoorden. Ook het informatiecentrum van de RijnlandRoute was geopend, waar een expositie over alle onderdelen van de RijnlandRoute te zien is.

De reacties waren positief en enthousiast. Veel bezoekers vonden het bijzonder om de tunnel te voet te kunnen ervaren en hebben waardering voor het werk. Het team van de RijnlandRoute vond het een mooie ervaring om het werk, waar zij trots op zijn, aan de bezoekers te laten zien.

Naast enthousiaste reacties, leverde deze dag ook prachtige plaatjes op!

Infographic Tunneltechnische installaties

In de Corbulotunnel en verdiepte ligging worden 54 verschillende technische installaties verwerkt, die samen zorgen voor een veilige tunnel en weg. Zoals verlichting, ventilatoren, matrixborden en vluchtdeuren. Eén installatie bestaat soms uit duizenden onderdelen, die allemaal gemonteerd en aangesloten moeten worden. De infographic geeft een inkijkje en een overzicht van de belangrijkste installaties.

Voor de beveiligingsinstallaties is ons expertise cluster GBBS | High End Security betrokken bij dit project. 

Binnen Comol5 Rijnlandroute bouwt Croonwolter&dros in opdracht van de Provincie Zuid-Holland samen met Mobilis, VINCI Construction Grands Projets en DEME Group het eerste deel van de RijnlandRoute (A4/A44/N434) inclusief 15-jarig onderhoud van de N434.

Stuur artikel door