Renovatie 'de Brug' Amsterdam UMC, locatie VUMC opgeleverd

Na een intensieve en gefaseerde verbouwing van bijna 3 jaar, heeft bouwcombinatie MedicomZes-Croonwolter&dros het vernieuwde bouwdeel ‘de Brug’ op 15 juni opgeleverd aan Amsterdam UMC.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd het proces verbaal van oplevering ondertekend door Jan Kallenbach (Amsterdam UMC),  Arjan van Os (MedicomZes) en Bas Walgraeve (Croonwolter&dros). Na diverse toespraken, onder het genot van een hapje en drankje, was er gelegenheid de laatste fase van het project te bezichtigen.

Over het project

Door middel van een brugverbinding (de Brug) worden kliniek en polikliniek van het ziekenhuis met elkaar verbonden. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen van in totaal ca. 4.045 m2. Op de eerste verdieping zijn kantoorruimten gesitueerd en op de tweede verdieping klinische, chemische en hematologische laboratoria (ML-I en ML-II classificatie). Naast de bouwkundige renovatie, is een bestaande vide constructief dichtgelegd en zijn de centrale elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatiesystemen vernieuwd. Het project is gefaseerd uitgevoerd.

De werkzaamheden vonden plaats boven één van de drukste wegen van Amsterdam: De Boelelaan. Tijdens de verbouwing bleef een deel van de aanwezige laboratoria 24/7 in gebruik. Ook bleef de Brug voor patiëntenvervoer beschikbaar.

Stuur artikel door