Realisatieplatform De Ecolutie voor heel Nederland

De circulaire economie zorgt ervoor dat adviseurs, bouwers, ontwikkelaars én installateurs hun krachten bundelen. In 2050 is Nederland over op hernieuwbare energie, onafhankelijk van fossiele brandstoffen en met sterke reducering van CO2. Croonwolter&dros doet mee aan het unieke realisatieplatform De Ecolutie en maakt de transformatie naar circulaire utiliteitsbouw mogelijk.

Focus op circulariteit en comfort

In het nieuwe platform komen partners als Rabobank, Heilijgers en de Groene Jongens bij elkaar om projecten te realiseren. Dit ‘voorkeursbouwteam’ scheidt het denken niet van het doen. “Wij nemen verantwoordelijkheid voor de geadviseerde verduurzaming. Zo realiseren wij de op voorhand bedachte adviezen aan daadwerkelijke besparing. Thema’s als circulariteit en verbetering van comfort zijn daarin heel belangrijk”, zegt Boudewijn de Vries, regiomanager van Croonwolter&dros.

Minimaal energielabel C

In het spoor van het jaar 2023 moeten alle kantoorgebouwen in Nederland vanaf 100 m2 voorzien zijn van minimaal energielabel C. Maar ook daarna werken we aan verdere vermindering van het energieverbruik. De Ecolutie is een realisatieplatform voor comfortabele, energieneutrale én gezonde huisvesting. Het is de opvolger van het Amersfoortse kenniscentrum Duurzaam Bouwen en gericht op het geven van informatie in en rondom de regio Amersfoort. Nu ligt de focus op heel Nederland, op ons allemaal.

Stuur artikel door