Podcast over innovatie: het lef om het gewoon te doen

De techniek is er, nu nog lef tonen. Eugène de Roodt, directeur bij Croonwolter&dros, vertelt in het thema podcast van Change Inc over ontwikkelingen, uitdagingen en kansen op het gebied van innovatie. Hij denkt dat Nederland nu al koploper is. “Iedereen ziet dat we steeds duurzamer met onze assets moeten omgaan”, aldus De Roodt. Innovatie kan daaraan bijdragen.

Sociale innovatie

Modulaire hoogspanningsstations, een energieneutrale tunnel en hotelkamers die data verzamelen zijn slechts een paar voorbeelden die innovatie zichtbaar maken. Maar er is ook sprake van onzichtbare innovatie. "De manier waarop mensen iets weten te realiseren. Sociale innovatie. Komt dat prettig over voor een klant, dan zal dat altijd leiden tot continuïteit." Een ander aspect is onderscheidend vermogen. "Als je in een technisch bedrijf werkt dan vraag je de mensen of ze met ideeën kunnen komen. Eén van de dingen die we in de TBI groep hebben lopen is de TBI innovatieprijs.  Er zijn maar liefst 45 inzendingen die tot nieuwe innovaties of ideeën leiden."

Het lef om het te doen

De energieneutrale tunnel is zo een innovatie waarbij het onderscheidend vermogen echt naar voren komt. De uitdaging daarbij zit niet per se in de technische mogelijkheden. "Technisch is er heel veel mogelijk. Het gaat uiteindelijk om het lef om het te doen."

Wil je de hele podcast beluisteren? Luister het hier

Stuur artikel door