Nieuwe OK's en afdeling Medische Beeldvorming voor VieCuri

Op 12 juli hebben VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Croonwolter&dros een overeenkomst getekend voor de werktuigbouwkundige installaties voor de nieuwbouw en renovatie van het OK-complex en de afdeling Medische Beeldvorming.

Voor het OK-complex gaat het om tien operatiekamers, waarvan één hybride operatiekamer en één robot OK, twee behandelkamers, de holding en recovery en een uitbreiding van de CSA (centrale sterilisatie afdeling). Bij de afdeling Medische Beeldvorming worden de Pet-CT-scan ruimtes en echo, mammografie en trauma kamers uitgebreid en vernieuwd.

V.l.n.r.: Mark van Wordragen (directeur Croonwolter&dros) en IJsbrand Schouten (voorzitter Raad van Bestuur VieCuri)

Patric Vranckx, regiodirecteur Croonwolter&dros: “Omdat er altijd OK’s en scanapparatuur beschikbaar moeten zijn, bouwen we alles in fases. Eerst leveren we de nieuwbouw op en dan gaan we aan de slag met de renovatie van het bestaande pand.”

Er wordt al langer samengewerkt met VieCuri. Eind 2020 is een raamcontract afgesloten met Croonwolter&dros voor de werktuigbouwkundige installatie voor alle projecten binnen Viecuri. Zo zijn er inmiddels al wat projecten uitgevoerd zoals de renovatie van het laboratorium en de nieuwbouw van het dialysecentrum. Op dit moment wordt er gewerkt aan de eerste fase van de uitbreiding en renovatie van de afdeling Medische Beeldvorming en spoedeisende hulp.

Bij Viecuri wordt samengewerkt in een vast bouwteam: Cornelissen Bouw voor het bouwkundige deel en SPIE voor de elektrotechnische installatie.

Stuur artikel door