Nieuw Cardiovasculair Interventiecentrum Amsterdam UMC - locatie AMC

Amsterdam UMC en bouwcombinatie Croonwolter&dros - J.P. van Eesteren tekenen een bouwteamovereenkomst voor de verbouwing van het Cardiovasculair Interventiecentrum B2 en C2 op locatie AMC.

Omdat het bestaande Cardiovasculair Interventiecentrum is verouderd en het Academisch Medisch Centrum (AMC) en het VU Medisch Centrum zijn gefuseerd tot Amsterdam UMC, is besloten een nieuw Cardiovasculair Interventiecentrum te realiseren. Hiervoor heeft Amsterdam UMC met Croonwolter&dros en J.P. van Eesteren een bouwteamovereenkomst gesloten. 

Complex project

De werkzaamheden gaan uitgevoerd worden in bestaande bebouwing, in het ziekenhuis dat tijdens de bouw in bedrijf blijft en waarbij vitale bedrijfsprocessen niet onderbroken mogen worden. Dit resulteert in complexiteit qua bouw, techniek en logistiek.

Gestart zal worden met bouwdeel C2, waar 7 interventiekamers, 2 angiokamers en een MRI-ruimte worden gerealiseerd. Vervolgens zullen in bouwdeel B2 31 functionele kamers (spreek- en onderzoekkamers) en 25 kantoorruimtes komen. Het centrum wordt zo ingericht dat afstanden voor personeel en patiënten zo kort mogelijk zijn. Voor- en nazorg voor patiënten zal plaatsvinden in de lounge, die beide bouwdelen verbindt.

Het Amsterdam UMC, locatie AMC met op de voorgrond bouwdeel B en C, met het toekomstige CVIC op de tweede verdieping.

Ervaren team

Voor dit project gaat een ervaren team van Croonwolter&dros en J.P. van Eesteren aan de slag. Zij nemen hun ervaringen, lessons learned en best practices mee vanuit eerdere projecten bij onder anderen de locatie VUmc, het Hubrecht Instituut in Utrecht en het LUMC in Leiden.

Stuur artikel door