Minder vermoeid en vitaler aan het werk

Ondersteuning bij repetitieve werkzaamheden

Kan een Exoskelet zorgen voor ondersteuning bij repetitieve werkzaamheden waardoor minder vermoeidheid optreedt en je vitaler en tot latere leeftijd kunt doorwerken?

Met deze vraag in het achterhoofd heeft Croonwolter&dros van opdrachtgever Provincie Zuid-Holland de kans gekregen om een pilot uit te voeren met exoskeletten op het project RijnlandRoute.

Boven het hoofd werken zorgt voor vermoeidheid en blessures waardoor de productiviteit en vitaliteit van medewerkers achteruitgaat. Gedurende 2 maanden werken een aantal collega’s met en  zonder het exoskelet rugondersteuning. Bij deze analytics test (A/B) wordt met bewegings- en hartsensoren gemeten wat het verschil in belasting en inspanning is bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden op de bouwplaats.

Met deze pilot hopen we dat onze monteurs vitaler hun werk kunnen doen en minder last krijgen van hun armen en schouders.

Verantwoord en gezond werken bij Croonwolter&dros

Duurzame inzetbaarheid staat bij Croonwolter&dros hoog op de agenda. Wij zijn dan ook continue op zoek naar innovatieve ontwikkelingen om collega’s te ondersteunen in hun werkzaamheden. In het bijzonder voor de collega’s die dagelijks werken op de complexe technische projecten en waarbij fysieke inspanning is vereist.

Stuur artikel door