Leo van Ruijven van Croonwolter&dros wint Cobouw Award Digitalisering

Leo van Ruijven, Principal Systems Engineer en Informatiemanager bij Croonwolter&dros, heeft de Cobouw Award gewonnen in de categorie Digitalisering! Croonwolter&dors is trots op deze topprestatie. De jury was vol lof over zijn aanpak voor een common data environment (CDE).

Baanbrekende wereldprimeur

Uit het juryrapport: “Wat op het eerste oog een niet heel sexy en vooral heel technisch IT-project leek te zijn, blijkt niets minder dan een baanbrekende wereldprimeur van Nederlandse bodem. Het Common Data Environment, of in zijn populaire, meer pakkende naam: de Datawasstraat, zorgt ervoor dat bij het complexe miljardenproject van de nieuwbouw van de Pallas-reactor in Petten alle betrokkenen bij ontwerp en bouw altijd met dezelfde werkelijkheid werken. Die ligt in de namelijk bouwpraktijk nooit eenduidig vast door het gebruik van verschillende softwaretools die onderling gebrekkig communiceren. Het common data environment maakt daar een einde aan.”

De jury prijst de heldere visie, het doorzettingsvermogen en het digitale vakmanschap die dit tot stand hebben gebracht. Dat het ook nog met open standaarden gebeurt, volledig transparant en in lijn met ISO-normen is meer dan lovenswaardig en een prachtige uitnodiging aan de hele digitale bouwwereld om zich deze manier van werken eigen te maken en verder te ontwikkelen.

"Wat bij de Pallas-reactor werkt, werkt natuurlijk ook bij een tunnel, een beweegbare waterkering of andere complexe bouwwerken. Grote opdrachtgevers zouden niet anders moeten willen."
Leo van Ruijven, Systems Engineer en Informatiemanager bij Croonwolter&dros

Elke wijziging van bouw of ontwerp moet voortaan eerst door de data-wasstraat

Geen documenten, maar een strak gestructureerde set data volgens een uniforme taal vormen het vertrekpunt bij de bouw van de reactor in Petten. Elke wijziging moet eerst door de datawasstraat. Pas dan vindt opname plaats in de Common Data Environment en kan iedereen ermee werken.

Stuur artikel door