Innovatieve segmentdeur Sluis Eefde onderhouden wanneer nodig

Om het huidige capaciteitstekort en de verwachte toename van 12.000 naar 20.000 vrachtschepen per jaar te ondervangen, laat Rijkswaterstaat in Eefde tussen het Twentekanaal en de IJssel een tweede sluis bouwen en groot onderhoud plegen aan de bestaande sluis. Het consortium Lock to Twente (L2T), een samenwerkingsverband tussen TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en TBI PPP, heeft samen met Hollandia Infra en Bosch Rexroth een innovatieve segmentdeur ontwikkeld met sensoriek om data te verzamelen. 

Croonwolter&dros zal de verzamelde data analyseren en gebruiken om het gedefinieerde onderhoudsconcept te verifiëren en eventueel bij te stellen. Paul Schaap, projectmanager Croonwolter&dros, licht dit toe in een artikel over de segmentdeuren in vakblad OTAR.

Paul Schaap: “Geen onderhoud wanneer het schema het voorschrijft, maar op het moment dat het nodig is. Hiermee is de kans op storingen gering en dat levert veel geld op omdat de sluis continu beschikbaar is.“

Lees het hele artikel (pdf)

Altijd één stap vooruit: Asset Management

Als system integrator zorgt Croonwolter&dros er voor dat de door ons geïnstalleerde assets over de gehele levensduur bijdragen aan een beschikbare, duurzame en veilige infrastructuur. Wij nemen beslissingen waarmee de optimale balans tussen kosten, risico’s en prestaties over een specifieke periode wordt bereikt. Deze beslissingen zijn onderdeel van een constante verbetercyclus waarbij prestaties van zowel bestaande oplossingen als innovaties worden geëvalueerd.

Asset Management is geborgd binnen onze organisatie, onze processen en onze projecten. Door het toepassen van Asset Management over de gehele lifecycle, van tender tot en met sloop, borgen we dat er gestandaardiseerd gewerkt wordt.

Stuur artikel door