ICT-studenten ontwikkelden bij Croonwolter&dros een IoT-prototype voor heat tracing

Drie tweedejaars ICT-studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle ontwikkelden voor Croonwolter&dros een prototype waarmee via het Internet of Things (IoT) de warmte in heat tracing buizen kan worden gemonitord. De studenten legden tijdens dit leerzame traject de basis voor een product dat straks van grote toegevoegde waarde kan zijn voor Croonwolter&dros.

Simon Balk, Joan den Otter en Bart Withaar begonnen vorig jaar, het tweede jaar van hun studie ICT (richting Embedded Systems & Automation), aan een praktijkopdracht die het halve schooljaar zou duren: de zogenaamde ‘kenmerkende beroepssituatie’. Hierbij dient een klein groepje studenten een praktisch probleem op te lossen dat speelt bij een bedrijf. Hogeschool Windesheim nodigt ondernemingen uit om opdrachten hiervoor in te zenden. Croonwolter&dros, landelijke ‘system integrator’ op het terrein van elektrotechniek en werktuigbouwkunde was een van de inzenders.

Simon: ‘Vanuit onze opleiding kregen we alle ingezonden opdrachten te zien, waarop wij een top drie maakten. Vervolgens kregen wij onze favoriete opdracht, die van Croonwolter&dros. Daarna zijn we gaan kennismaken met Michiel Dondorp en Sander van Ruijven, Asset Manager Digitalisering. Zij zorgden dat we een eigen experimenteerruimte kregen.’

Lees in het het volledige artikel over de samenwerking tussen Michiel Dondorp, Manager Tech Accelerators en Sander van Ruiven, Asset Manager Digitalisering bij Croonwolter&dros. 

Stuur artikel door