Hotel Central al ruim 25 jaar partner

Hotel Central in Den Bosch kent een eeuwenoude geschiedenis. Het hotel is een familiebedrijf. De huidige directeur Karin Rademaker, van de vierde generatie, is zelfs in het hotel geboren.

"We hebben meer dan 117 jaar ervaring in Brabantse gastvrijheid. Dat warme bad, dat voelen onze gasten. In 1894 werd het gebouw een hotel met de naam Central. Mijn overgrootvader Johan kocht het in 1905. Mijn vader Jan breidde het hotel uit naar 125 kamers en bleef er tot zijn 91e actief in. Ik begon in ’91 en maakte sindsdien heel wat verbouwingen mee. Zo lieten we eind jaren negentig airco’s in alle kamers aanleggen. Daarna volgden nog twee grootscheepse verbouwingen."

"We wilden in de 14e-eeuwse kelder beginnen met ‘live cooking’. Dat vroeg om een flinke luchtbehandelingskast en het was projectleider Mark Peters die me er gelukkig tijdig op wees dat er dan ook maatregelen nodig waren om geluidsoverlast te voorkomen."
Karin Rademaker

Al meer dan vijfentwintig jaar is Croonwolter&dros partner van Hotel Central. Projectleider Mark Peters verving met zijn team alle cv-ketels, luchtbehandelings- en koelmachines en de warmwatervoorziening. Ook deed zijn team mee aan de verbouwingen van de keuken, het restaurant en de vier grote zalen.

“Een plek als deze vraagt van het team een andere ethos. Je bent je altijd ervan bewust waar je werkt. Je meldt je tijdig aan, je werkt stil en schoon en je doet de deuren achter je dicht.  Maar bovenal, een hotel is continu in bedrijf dus alles wat je doet, moet zo snel mogelijk.”

Karin: “En ook nu blijven we ons bedrijf verbeteren. We willen met slimmere instellingen de energiekosten van onze vergaderruimten kunnen verlagen. Die krijgen vanwege corona alleen nog maar verse lucht, dus zonder warmteterugwinning.”

Stuur artikel door