In gesprek: altijd en overal actueel inzicht in uw areaal

Vaak is informatie over de assets die in gebruik zijn in de infrastructuur (wegen, bruggen en sluizen) in verschillende systemen opgeslagen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen met dezelfde actuele data werkt?

Tijdens het webinar ‘Areaaldata op orde is een abc-tje’ ging John van Rutten van Rijkswaterstaat in gesprek met Brendan Kleer (Asset Manager) en Sander van Ruijven (Asset Manager Digitalisering) over het asset lifecycle model. Dit informatiemodel, op basis van het vernieuwde NEN 2660, vereenvoudigt het uitwisselen van assets. Omdat de data op 1 centrale plek wordt ge-updatet, hebben personen in verschillende rollen toegang tot dezelfde data. Overzichtelijk gestructureerd en bereikbaar via de verschillende applicaties waarmee gewerkt wordt.

Klankbordgroep assetmanagement

Dit initiatief wordt georganiseerd door de klankbordgroep assetmanagement. Als onderdeel van de Taskforce Infra 2.0 geven in de klankbordgroep assetmanagement de marktpartijen en Rijkswaterstaat gezamenlijk invulling aan het doorontwikkelen van de beheer- en onderhoudscontracten met grote aandacht voor assetmanagement.

Deze lunch-webinar is onderdeel van een reeks waarbij succesvolle innovaties een podium krijgen om innovatie en data-gedreven werken te helpen versnellen.

Bijna 250  mensen hebben het webinar gevolgd. Heb jij het gemist of wil je het nog een keer terugkijken?

Bekijk het webinar (30 minuten):

Webinar: Areaal op orde is een abc-tje

Stuur artikel door