Gemeente Groningen kiest wederom voor Croonwolter&dros

Via een aanbesteding voor het multidisciplinair onderhoud van haar vastgoed heeft gemeente Groningen opnieuw gekozen voor Croonwolter&dros. Hiermee zijn wij met ingang van 1 januari 2024 maximaal tien jaar verantwoordelijk voor het multidisciplinair onderhoud van de gebouwgebonden installaties en gebouwelementen op 93 locaties in de stad.

Gemeente Groningen en Croonwolter&dros werken al sinds 2007 succesvol samen en zijn blij dat ze de samenwerking kunnen doorzetten. Het nieuwe contract betreft perceel 1 van het gemeentelijk vastgoed en schrijft naast installatietechnisch onderhoud ook bouwkundig onderhoud voor. Hiervoor werken wij samen met SW Vastgoedverbetering (voor gevelonderhoud) en Van Venrooij (voor dakonderhoud) waarbij wij optreden als contractpartij en de regie voeren. 

Groninger Museum

Multidisciplinair onderhoud

Voor de uitvoering wordt een vast klantteam ingezet. Het werkterrein bestaat uit een grote diversiteit aan installaties en gebouwen, waaronder het spraakmakende Groninger Museum, de Kunstwerf en de Stadsschouwburg. Het vaste klantteam verzorgt het preventief en correctief (directe reparatie) onderhoud en vervangingsonderhoud van de gebouwgebonden elektrotechnische, werktuigbouwkundige en transportinstallaties en gebouwelementen. 

“Professioneel beheer en onderhoud van ons vastgoed vormt de ruggengraat van het gemeentelijk Vastgoedbedrijf. We kijken ernaar uit om de fijne samenwerking met Croonwolter&dros voort te zetten. Zo kunnen we blijvend een optimale dienstverlening leveren aan alle gebruikers van ons vastgoed.”
Marcel Slijkhuis - Directeur Vastgoedbedrijf gemeente Groningen

V.l.n.r. Tjalling Huizinga - Commercieel Directeur EQUANS Noord, Marcel Slijkhuis - Directeur Vastgoedbedrijf gemeente Groningen en Paul Greving - Directievoorzitter Utiliteit van Croonwolter&dros ondertekenen het nieuwe onderhoudscontract.

Optimale uitvoering gemeentelijk vastgoedbeleid

Wij werken nauw samen met het Vastgoedbedrijf van gemeente Groningen. Naast de eerder genoemde werkzaamheden, adviseren wij het vastgoedbedrijf op het gebied van onderhoud, vervanging en verduurzaming van de installaties en gebouwelementen. Zo kan het Vastgoedbedrijf het vastgoedbeleid van de gemeente optimaal uitvoeren. 

Croonwolter&dros is verantwoordelijk voor perceel 1, de portefeuilles Ambtelijk en Cultuur & Welzijn. EQUANS is verantwoordelijk voor perceel 2, de portefeuilles Sport050 en Onderwijs.

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur artikel door