GBBS en ENSURA bundelen expertise op gebied van biometrische toegangscontrole

GBBS, security specialist en onderdeel van Croonwolter&dros, is een samenwerking aangegaan met ENSURA op het gebied van biometrische toegangscontrole. Richard van der Velden, Manager Commercie GBBS: “Onze opdrachtgevers vragen om beveiliging waarin betrouwbaarheid, efficiency, en gastvrijheid centraal staan. Biometrische toegangscontrole levert hier een belangrijke bijdrage aan”.

Ensura is gespecialiseerd in technologische high-end security oplossingen zoals Command & Control software voor safe and smart cities. Daarnaast is Ensura internationaal koploper op het gebied van biometrische herkenning. “Als internationale system integrator met landelijke dekking in Nederland is GBBS een sterke partner voor de implementatie en het onderhoud van onze technologie”, aldus Bas de Leeuw, directeur Ensura.

Pasjes zijn passé

Toegangspassen kunnen in verkeerde handen terecht komen of worden vergeten. Ensura’s technologie fuseert op een unieke en deels gepatenteerde manier diverse biometrische identificaties. Hiermee wordt biometrische toegangscontrole met een hoge mate van betrouwbaarheid en doorloopsnelheid gerealiseerd. Sleutels, pasjes of codes zijn niet meer nodig. Richard van der Velden: “Deze vorm van toegangscontrole is bij uitstek geschikt voor zogenaamde ‘hogere risico organisaties’ zoals banken, verzekeraars, gevangenissen en overheidsinstellingen.”

Gastvrijheid

De In-Motion-Identification technologie (IMID) van Ensura is een geavanceerd en volledig toegangscontrole systeem dat voorziet in een complete ID beheersfunctie, aanwezigheid registratie en toegangscontrole. Bas de Leeuw: “IMID realiseert een contactloze supersnelle identificatie waarna een elektronische deur, een elektronisch slot of een tourniquet een medewerker of bezoeker toegang geeft. De hoge nauwkeurigheid zorgt voor een optimale beveiliging. Daarnaast draagt deze vorm van herkenning en toegangsverlening bij aan de gastvrijheid van een organisatie.”

Integraal dashboard

Het IMID systeem kan worden geïntegreerd met bestaande toegangscontrole systemen en werkt met alle elektronische deuren, sloten en toegangspoorten. Door toevoeging van IMID aan een bestaand toegangscontrole systeem wordt misbruik van passen en codes onmogelijk. IMID kan ook heel eenvoudig aan het Prismata (Open Platform Integraal Security Management System) worden toegevoegd, zodat een opdrachtgever vanaf één plek alle systemen kan bedienen en overzien.

Samenwerking

De samenwerking tussen GBBS en Ensura heeft betrekking op het ontwerp, realisatie en onderhoud van het biometrische toegangscontrole systeem en het realiseren van gezamenlijke projecten. Inmiddels is een project in Nederland succesvol afgerond en lopen er twee pilots. 

Stuur artikel door