Fowler Westrup India koopt Premium Seeds Machines activiteiten van Croonwolter&dros

Premium Seeds Machines (PSM), voorheen onderdeel van technisch dienstverlener Croonwolter&dros, staat bekend als dé techpartner van de zaadindustrie door haar focus op innovatieve technologieën voor zaadveredeling. Fowler Westrup is blij met de overname van Premium Seeds Machines. Samen met PSM kunnen zij de markt beter bedienen. Het biedt bredere toegang tot geavanceerde technologieën, grotere portfolio's en meer lokale kennis.

“PSM brengt vooruitstrevende oplossingen. In de huidige tijd ligt binnen de branche steeds meer de nadruk op automatisering, verbeterde verwerkingstechnologieën en een ‘geen zaadverlies, hoge opbrengst’-mindset. De droog- en primingmachines van PSM bieden de technologische voorsprong waarnaar zaadproducenten op zoek zijn.” zegt de heer Shardul Kshirsagar, CEO van Fowler Westrup India en hoofd van de wereldwijde engineeringactiviteiten van de groep.

Fowler Westrup verwelkomt de PSM ingenieurs in het team en kijkt uit naar de integratie om zich zo te richten op innovatieve oplossingen voor hoogwaardig zaad. Het nieuwe PSM team zal worden gevestigd in Seed Valley in Nederland.

“PSM heeft vakbekwame machine-ontwikkelaars. Hun procestechnologieën en geavanceerde oplossingen bieden de klant legio mogelijkheden. Daarnaast worden hun drogers gebouwd op basis van standaardmodules die volledig naar klantwens kunnen worden gecombineerd. Dit is innovatief, praktisch en vooral ook slim met het oog op de kosten.”, aldus Bo Borne Jørgensen, CEO van Westrup Denemarken.

“We zijn verheugd dat we Fowler Westrup India hebben gevonden als strategisch koper voor de overname van de PSM activiteiten. Zo kunnen we de continuïteit van zowel innovaties als het lopende werk garanderen voor onze klanten.”
Eugène de Roodt, statutair directeur van Croonwolter&dros

Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Frank Benders, algemeen directeur van Premium Seeds Machines powered by Fowler Westrup, mobiel +316 13736357, e-mail: info@fowlerwestrupglobal.com en frank.benders@fowlerwestrupglobal.com

Stuur artikel door