Exclusieve tour tijdens bouwfase door VU Onderzoeksgebouw

Woensdagmiddag (21 september 2022) hebben deelnemers van het REBF Festival een exclusieve tour in het VU Onderzoeksgebouw gekregen tijdens de bouwfase. Het festival brengt bouw- en vastgoedprofessionals samen op een inspirerende locatie, Zuidas Amsterdam. Een gebied dat volop in ontwikkeling is en waar wonen, werken, recreëren en studeren samenkomen.

Het Onderzoeksgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam, dat in 2024 in gebruik wordt genomen, is daar een prachtig voorbeeld van. Hier werken wij samen met J.P. van Eesteren aan de nieuwe locatie voor hoogwaardig onderzoek binnen het thema Human Health & Life Sciences. Dit stelt vergaande eisen aan de constructie en technologie van het gebouw.

De tour startte in de kelder, waar een bijzondere constructie gebouwtrillingen tegengaat. Dat is nodig voor de laserlaboratoria die trillingvrij moeten zijn om het hoogwaardige onderzoek niet te verstoren. De rondleiding ging verder langs de indrukwekkende gebouwtechnologie en R&D faciliteiten en eindigende met het adembenemende uitzicht over Amsterdam op de bovenste verdieping. 

Wij zijn trots op dit bijzondere project dat een bijdrage levert aan de ambities van de Vrije Universiteit Amsterdam en de levendigheid op de Amsterdamse Zuidas.

Stuur artikel door