Duurzame transformatie woongebouwen Pluryn

Na een succesvolle pilot bij Pluryn twee jaar geleden, waarin we een bestaand pand volledig hebben verduurzaamd, gaan we volgens hetzelfde concept nu aan de slag bij vijf andere locaties. Deze panden voldoen hierdoor straks allemaal aan de Greendeal 2.0 Zorg, die door Pluryn ondertekend is. 

In 2021 hebben wij met Pluryn gesproken over verduurzaming van meerdere panden op terrein ’t Hietveld in Beekbergen. In deze gebouwen wonen (jong)volwassenen en ouderen met een licht tot matig verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag, inclusief complexe gedrags- en psychiatrische problemen.

Er speelden op dat moment twee zaken: de bestaande warmtepompboilers van Huis 5 gaven steeds storing en moesten vervangen worden en men wilde verduurzamen. Er is toen een plan gemaakt om deze verduurzaming te koppelen aan de Greendeal 2.0 Zorg. Dit plan is gepresenteerd en in opdracht gegeven middels een pilot. 

“Het project met Croonwolter&dros verloopt voorbeeldig. Er zijn korte lijnen in communicatie en ik heb er nauwelijks omkijken naar. De kwaliteit van dienstverlening is als door een ringetje te halen, zo netjes dat alles wordt afgewerkt. Je vindt in de opgeleverde ruimtes nog geen stofje, schroefje of boutje. Installatie is superstrak gemonteerd en alles kaarsrecht en waterpas.”
Ton Schoester - Vastgoed Projectuitvoerder Pluryn

Minder storingen en klimaatklachten

In 2022 is dit pilotproject succesvol opgeleverd en heeft onder andere geleid tot minder storingen en klimaatklachten. Onze werkzaamheden bestonden uit het plaatsen van een warmtepomp en 2 buffervaten voor het warme tapwater, een warmtepomp voor verwarming, 50 zonnepanelen en de toepassing van regeltechniek.

Doorgaan met verduurzamen

Inmiddels is dit succesvolle project uitgebreid naar Huis 1 tot en met 4 en 6, waarbij hetzelfde concept wordt toegepast. Een voorwaarde hiervoor is het behoud van hetzelfde projectteam. Bovendien zijn de werkzaamheden aangevuld met het aanbrengen van ruimteregelingen in alle huizen en ledverlichting.

Over Pluryn

Pluryn is een landelijk werkende organisatie die zich inzet voor mensen met complexe zorgvragen. Hun doel is om deze mensen te inspireren om zich maximaal te ontplooien en volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.

Kick-off met een mooie taart voor Pluryn

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Stuur artikel door