Duurzame samenwerking tussen Croonwolter&dros en SABIC verlengd voor site Bergen op Zoom

SABIC heeft voor de komende drie jaar een volledig nieuw ontwikkeld contract getekend met Croonwolter&dros voor de site in Bergen op Zoom.

De relatie tussen Croonwolter&dros (voorheen HVL en Croon) en SABIC gaat al heel wat jaren terug, met ruim 20 jaar samenwerking kun je spreken van een langdurige relatie. De afgelopen jaren hebben beide partijen uitgesproken het verouderde contract te willen herzien. Voor SABIC was vernieuwing van de Unit Rates normen in basis het belangrijkste. In dit nieuwe contract is voor de DACE Hands on Tool Time richtlijn gekozen welke in detail door Croonwolter&dros verder is uitgewerkt en toegespitst op SABIC.

SABIC is in 1973 (toen GE Plastics) gestart met produceren in Bergen op Zoom. Sindsdien is de productiecapaciteit zeer sterk uitgebreid. Op dit moment wordt met 1350 medewerkers de jaarlijkse omzet bewerkstelligd.

SABIC vervaardigt verschillende plastics voor diverse industrieën. Denk hierbij aan de volgende halffabrikaten: Noryl voor de automobielindustrie, Siliconen voor de bouwwereld en Lexan voor zeer uiteenlopende toepassingen. De totale SABIC site is opgedeeld in een 7-tal plants. Deze plants voeren allen een 24-uurs volcontinu bedrijf.

SABIC hecht veel waarde aan continuïteit, kwaliteit van het afgeleverde werk en betrouwbaarheid van de installaties. Door permanent on-site aanwezig te zijn kan Croonwolter&dros hier aan bijdragen en haar kennis en capaciteit als partner inzetten. Het veiligheidsbewustzijn van Croonwolter&dros prevaleert op de site bij SABIC boven alles. Voor de werkzaamheden in 2015 is Croonwolter&dros beloond met de Gouden EHSS –Award (Environment, Health, Safety & Security), het hoogst haalbare voor een contractor op site. Op de site Bergen op Zoom worden niet alleen modificaties en vernieuwingen uitgevoerd aan de primaire productie installaties maar is er een afgebakende Service scope voor onderhoud aan secundaire installatieonderdelen.

Croonwolter&dros en SABIC, een duurzame samenwerking....

1DACE is het netwerk en kenniscentrum voor Cost Engineering en Value Management. "DACE is the Dutch Network and Knowledge Center for Cost Engineering and Value Management."  DACE is een onafhankelijke stichting met bedrijfsdeelnemers (gecombineerd met Stichting NAP) en individuele deelnemers (samen aangeduid als deelnemers). DACE is lid van de International Cost Engineering Council (ICEC). Doelstelling; het ontwikkelen en overdragen van kennis over de vakgebieden Cost Engineering en Value Management.

Stuur artikel door