Duurzame nieuwbouw en renovatie voor stadhuis en stadskantoor Gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo gunt de techniek in de nieuwbouw van het nieuwe stadskantoor en de renovatie van het bestaande stadhuis voorlopig aan Croonwolter&dros. De verbouwingsplannen van de gemeente betekenen een nieuwe fase voor de binnenstad van Hengelo, die een krachtige impuls krijgt door de realisatie en renovatie. Naast de impuls in de binnenstad is het ook een impuls voor de Twentse werkgelegenheid. Croonwolter&dros zal vanuit de vestiging Enschede aan beide projecten werken.

Start werkzaamheden

De start van de werkzaamheden staan gepland op 1 juni 2017 en de oplevering in het voorjaar van 2019. De omvang van het stadskantoor is ca. 10.000 m2 en van het stadhuis ca. 12.000 m2. Ook de stadwinkel wordt onderhanden genomen. Duurzaamheid staat hierbij centraal. Denk bijvoorbeeld aan de passing van LED verlichting en het gebruik van warmtepompen.  

Croonwolter&dros zal samen met de TBI-onderneming Koopmans Bouw invulling geven aan de renovatie van het stadskantoor. De nieuwbouw wordt uitgevoerd in samenwerking met Van Wijnen en Trebbe.

Zie ook het persbericht van de gemeente Hengelo. 

Stuur artikel door