De Haringvlietbrug in TV-programma “De bouw maakt het”

De Haringvlietbrug in TV-programma “De bouw maakt het”

In het nieuwe televisieprogramma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber in de wereld van de bouw en infra. De Haringvlietbrug is tijdens de zomermaanden 8 weken afgesloten geweest voor renovatiewerkzaamheden. Tijdens deze afsluiting is het project op de voet gevolgd voor dit nieuwe televisieprogramma waarvan de eerste uitzending op zaterdag 26 augustus om 17.00 uur op RTL4 is.

Waar je bij 'de bouw' misschien alleen denkt aan timmermannen, uitvoerders en stratenmakers, zijn er veel meer beroepen: van omgevingsmanagers tot kraanmachinisten en van moderne laadstations tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.

Renovatie Haringvlietbrug

De klep van de Haringvlietbrug heeft in 2023 het einde van zijn technische levensduur bereikt en is daarom vervangen. Combinatie Mobilis en Croonwolter&dros is, in opdracht van Rijkswaterstaat, samen met Hollandia Infra en Machinefabriek Rusthoven verantwoordelijk voor de renovatie van het beweegbare deel van de Haringvlietbrug.

Ontdekkingsreis langs belangrijk werk in de sector

Elke aflevering ontdekt Daan de wereld van de bouw en infra op verschillende manieren en geeft een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoet de bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Zo gaat hij wekelijks langs bij een unieke bouwplaats, zoals het herstel van de Haringvlietbrug. De impact van de sluiting is groot, maar wat gebeurt er eigenlijk met de brug in de acht weken die hij dicht is?

Ook is hij wekelijks op bezoek bij de bouw van het nieuwe Cambuurstadion. Hier ontdekt Daan wat allemaal bij zo'n groots project komt kijken voordat de eerste bal wordt afgetrapt. Daarnaast gaat hij elke week in de leer bij een bijzondere bouwer. Hij ontmoet Jessica, die als kraanmachiniste al jaren gelukkig is in een mannenwereld en leert hij de kneepjes van het timmermansvak van een Friese vader en zoon.

Over Bouwend Nederland

Als branche voor de bouw en infra is Bouwend Nederland initiatiefnemer van dit programma. Het programma is onderdeel van een grotere campagne met als doel te laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land.

Ga kijken!

Dit wil je niet missen, dus kijk 'De bouw maakt het' vanaf 26 augustus elke zaterdag om 17.00 op RTL4.

Stuur artikel door